Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 25

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. The Trinamool government should live in the its promise of poriborton and not continue Bengal’s legacy of political violence.
    1) should live up to its promise of
    2) should have live up on its promise of
    3) should live up to the its promise of
    4) should live up to its promises for
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: should live up to its promise of

  2. Despite 10 arrests, they had argued key accused of the Kaliachak violence remain at large because of their Trinamool connections.
    1) they arguing the key accused of the
    2) they argue key accuse of the
    3) they argue key accused of the
    4) they have argued the key accused of
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: they argue key accused of the

  3. The local BJP unit has also blamed the Trinamool regime for deliberately engaging in communal politics that have an direct impact on border districts such as Malda.
    1) that have been a direct impact on
    2) that has a direct impact on the
    3) that had a direct impact upon
    4) that has a direct impact on
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: that has a direct impact on

  4. With the situation in Kaliachak in Bengal’s Malda districts remaining tenses in the wake of recent mob violence, it’s advisable that all political parties refrain from trying to score political points.
    1) district remaining tense in the wake
    2) district remaining tense of the waking
    3) district remain tense in the wake up
    4) district remains tense in the waking
    5) No correction Required
    Answer – 1) 
    Explanation: district remaining tense in the wake

  5. The passing away of Mufti Mohammad Sayeed leaves behind several challenges for Kashmir’s politics at precisely the time when it is entering a new flux.
    1) on precisely the time when that
    2) at precisely the time when it is the
    3) at precise the timing of the when it is
    4) in precisely the time when this is
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  6. opposition parties in Bengal have accused the Mamata Banerjee administration of fomenting lawlessness in Malda by patronising criminal elements.
    1) parties in the Bengal have accused
    2) parties in Bengal have been accused the
    3) parties in Bengal have accused the
    4) parties in the Bengal have accused for
    5) No correction Required
    Answer – 3) 
    Explanation: parties in Bengal have accused the

  7. Following the dynastic principle of most Indian political parties, his daughter Mehbooba Mufti will almost certainly be sworn in as J&K’s new chief minister.
    1) the dynastic principle of the most of
    2) the dynastic principle for most
    3) dynastic principle in the most of
    4) the dynastic principle and most of
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  8. The local BJP unit has blamed also the Trinamool regime for deliberately engaging in communal politics that has a direct impact on border districts such as Malda.
    1) has been also blamed the Trinamool
    2) has also the blamed Trinamool
    3) had also blamed the Trinamool
    4) has also blamed the Trinamool
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: has also blamed the Trinamool

  9. She is PDP’s ‘undisputed leader’, as a party’s spokesperson put up, and has spent years nurturing her party’s grassroots but will take charge at a delicate time.
    1) as an party spokespersons put it
    2) as a party spokesperson put up it
    3) as a party spokesperson put it
    4) a party spokesperson put it
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: as a party spokesperson put it

  10. It is even most crucial now when Modi has just launched a new peace initiative which is facing its first big challenge after the Pathankot attack.
    1) It is even most of crucial now when
    2) It is even more crucial now when
    3) It is even most of the crucial now when
    4) It is even more crucial now then
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: It is even more crucial now when