Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 24

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. It is estimated that OFCs are recipients of 30 per cent of the world’s FDI, and are, in turn, the sources of a similar quantum of FDI.
    1) source of a similar quantum
    2) source of a similar quantum that
    3) source of a similar quantum for
    4) source for a similar quantum
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: source of a similar quantum 

  2. PDP spokesperson Nayeem Akhtar cites “implementation of alliance agenda in the good faith” as the basis for going forward.
    1) of that alliance agenda in good
    2) of that the alliance agenda in good
    3) of alliance agenda on the good
    4) of the alliance agenda in good
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: of the alliance agenda in good

  3. While Mufti was hailed as statesman of allying with BJP, the PDP-BJP relationship has been far from smooth in practice.
    1) were hailed as an statesman for
    2) was hailed as a statesman for
    3) were hailed in the statesman for
    4) was hailed of the statesman for
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: was hailed as a statesman for

  4. For PDP, concerns about falling public support in its bastions in the Kashmir Valley have framed this delay on the alliance question.
    1) support on their bastions in the
    2) support on the bastions in the
    3) support in its bastions that of
    4) support at its bastions on  the
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  5. The obvious litmus test is the India’s seriousness on BEPS is its DTAA with Mauritius.
    1) obvious litmus test of India’s
    2) The obvious litmus test within India
    3) The obvious litmus test of India’s
    4) The obvious litmus test for the India’s
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation:The obvious litmus test of India’s

  6. Indian money depart at a short holiday to Mauritius, before returning home as FDI
    1) money departs at an short
    2) money depart on the short
    3) money departs of the short
    4) money departs on a short
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: money departs on a short

  7. What makes this theft with the tax revenue not just possible but also legal is India’s DTAA with Mauritius.
    1) of tax revenues not just an
    2) of tax revenue not just
    3) of tax revenue not only
    4) for the tax revenue not just
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: of tax revenue not just

  8. Tax haven as such as Mauritius thrive parasitically, feeding on substantive economies like India.
    1) Tax havens such as
    2) Tax havens such of the
    3) Tax havens such as the
    4) Tax havens of that such as
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: Tax havens such as

  9. Today the function of tax havens in the global economy has to be evolved way beyond that of offering a low-tax jurisdiction.
    1) economy has been evolving way
    2) economy has evolving way
    3) economy has evolved way
    4) economy had evolved way
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: economy has evolved way

  10. It has stringent tax laws, and is energetic in prosecuting tax evasion by its citizens around the world.
    1) tax evasion with its citizens
    2) tax evasion for its citizens
    3) tax evasion for  their citizens
    4) tax evasion by the its citizens of
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required