Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 23

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. This is the position that the Supreme Court will be revisit early next month in the context of arguments of gender equality and fundamental rights.
    1) the Supreme Court would revisit
    2) the Supreme Court will have been revisiting
    3) Supreme Court could revisit
    4) the Supreme Court will revisit
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: the Supreme Court will revisit

  2. Unlike any other secular state, the Republic of the India were conceived with a mandate for social revolution.
    1) the Republic of India was
    2) the Republic of India would have
    3) the Republic for India was
    4) the Republic of the India was
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: the Republic of India was

  3. We do not have a “wall of separation” among religion and state that, for instance, exists in the United States.
    1) between religion and the state that
    2) between the religion and the state that
    3) between religion and state that
    4) Among religion and state that of the
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: between religion and state that

  4. India might be the only republic where the judiciary could pronounce on matters not only relating to law, but also those concerning theology.
    1) the judiciary may pronounce upon
    2) the judiciary can pronounce on
    3) the judiciary could have pronounce on
    4) the judiciary could pronounced that
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: the judiciary can pronounce on

  5. Judges gave themselves the power to determine what constitutes essential religious practice not just for one religion, but for all of them.
    1) just for the one religion
    2) only for one religion
    3) just because of the one religion
    4) because of one religion
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  6. There is nothing which is not religion and if personal law is to save, I am sure about it that in social matters we will come to a standstill.”
    1) if personal law to be save
    2) if personal law is being saved
    3) if personal laws are to be saved
    4) if personal law is to be saved
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: if personal law is to be saved

  7. The higher judiciary’s decisions are seen like legitimate among the public because of the relative credibility it enjoys.
    1) is to be seen as legitimate between
    2) are seen as legitimate among
    3) are seen as well as legitimate among
    4) are so seen as legitimate among
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: are seen as legitimate among

  8. Judicial activism and encroachment into legislative and executive domains add for its popularity.
    1) add to their popularity
    2) added to the its popularity
    3) add to its popularity
    4) add to the its popularity
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: add to its popularity

  9. It goes on to empower the state to regulate and restrict non-religious activities associated with religion.
    1) the states of regulation and restrict
    2) the state to regulating and the restrict
    3) the states of the regulate and restrict
    4) the states to regulate and restrict
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  10. we should not be surprised if the Supreme Court declares that the Sabarimala temple must be throw on the women of all ages.
    1) must be thrown open to
    2) must be thrown at the
    3) must thrown open to
    4) may be thrown open to
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: must be thrown open to