Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 22

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Although the apex court was moved by the treatment of the bulls to pass their judgment, the animals involved in the sport are rarely tortured.
    1) of the bulls to pass its judgment
    2) of bulls pass its judgments
    3) bulls of pass its judgment
    4) of bulls to pass its judgment
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: of bulls to pass its judgment

  2. Bihar is the poor states but its new government thinks the world needs convincing of this fact.
    1) is an poor state but its new
    2) is a poor state but its new
    3) is poor state but its new
    4) is the poor state but its new
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: is a poor state but its new

  3. A blanket ban an jallikattu actually endangers the survival of indigenous cattle species.
    1) ban on jallikattu actually
    2) ban on the jallikattu actually
    3) ban at the jallikattu actually
    4) ban is on jallikattu actually
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation:ban on jallikattu actually

  4. Nitish sarkar could be asking for the luxury tax because it is getting worried about the consequences of its sin tax.
    1) for the luxury taxes because it is
    2) for the luxury tax because its
    3) of the luxury tax because its
    4) for the luxury tax just because of the
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  5. Prohibition is coming to Bihar, creating gaping hole in the state exchequer’s pocket that have to be patched up willy-nilly.
    1) creating gap holes in
    2) create gaping holes in the
    3) creating gaping holes on
    4) creating gaping holes in the
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: creating gaping holes in the

  6. Practitioners of jugaad have started brainstorming how to outed wit the new rules of the new sarkar.
    1) how to outed wit that new rules of
    2) how to out wit the new rule of
    3) how the out wit the new rule of
    4) how to out witted the new rules of
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: how to out wit the new rule of

  7. On top of news of the increased crime, now there’s fear of licence raj running amok as Bihar stalks everyone buying samosa and kaju katli.
    1) news of increases crime
    2) news for increased crimes
    3) news of increased crime
    4) news of the increase crime
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: news of increased crime

  8. Trying to impose a ban on the practice that is widely accepted is imprudent.
    1) a ban at the practice that’s
    2) a ban in a practices that’s
    3) a ban on the practice that’s
    4) a ban on a practice that’s
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: a ban on a practice that’s

  9. Mining for more ideas, it will sooner or later discover how Peter the Great taxed Russians for sporting a beard.
    1) discovers how is the Peter
    2) discover how is Peter
    3) discovered that how Peter the
    4) discover how the Peter is
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  10. Biharis may well become thinner now, but it’s doubtful states coffer will get any fatter.
    1) it’s doubtful state coffers
    2) it is very doubtful state coffers
    3) it’s so doubtful state coffers
    4) it’s doubtful states coffers
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: it’s doubtful state coffers