Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 21

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Despite significant security presence, there are closed to 130 porous stretches along the 3,323 km international border from Gujarat to J&K.
    1) there are close to 130 porous of
    2) that are close to 130 porous
    3) there is closed to 130 porous
    4) there are close to 130 porous
    5) No correction required
    Answer – 4)
    Explanation : there are close to 130 porous

  2. It’s quite possible that the terrorist at Pathankot used a similar modus operandi.
    1) the terrorists in Pathankot uses an
    2) the terrorists in Pathankot used a
    3) the terrorists of Pathankot used a
    4) the terrorists in the Pathankot used
    5) No correction required
    Answer – 2)
    Explanation : the terrorists in Pathankot used a

  3. So the next budget should ensure that of fundings is further stepped up to accelerate the expansion of irrigation facilities.
    1) ensure which funding further
    2) ensures that funding of further
    3) ensure that funding is further
    4) ensures that funding are further
    5) No correction required
    Answer – 3)
    Explanation : ensure that funding is further

  4. All of this makes apparent several chink at our border security mechanism, both in terms of human surveillance and physical infrastructure.
    1) chinks in our border security
    2) chinks in their border security
    3) chinks in it border securities
    4) chink on our border security
    5) No correction required
    Answer – 1) 
    Explanation : chinks in our border security

  5. One way is to substantially increase the share of irrigated area from less than half to at least two-thirds within a short time frame.
    1) share of irrigation area from less
    2) shares of the irrigated area from less
    3) share of irrigated area of less
    4) shares of irrigation area from lesser
    5) No correction required
    Answer – 5)
    Explanation : No correction required

  6. It’s true that a even more than porous border exists on the eastern front with Bangladesh.
    1) It’s true that an even most
    2) It’s true which an even more
    3) It’s true that an even more
    4) that’s true that a even more
    5) No correction required
    Answer – 3) 
    Explanation : It’s true that an even more

  7. Two successive bad monsoons and the global crash in commodity prices have singed the sector badly.
    1) global crash on commodity price
    2) global crash in commodity prices
    3) global crash at commodity price
    4) global crash over commodity price
    5) No correction required
    Answer – 2) 
    Explanation : global crash in commodity prices

  8. This would be most welcome because the farm sector that provides employment to close to half the workforce in the country is in dire straits.
    1) because of the farm sector which
    2) because the farm sector which
    3) just because the farm sector that
    4) because the farm sector which
    5) No correction required
    Answer – 2)
    Explanation :  because the farm sector which

  9. Finance minister Arun Jaitley and his team have signalled that agriculture will be a focus area of the next central government budget
    1) its team has signalled that
    2) his team have signalled that of the
    3) their team had signalling that
    4) his team had been signalled that
    5) No correction required
    Answer – 5)
    Explanation :  5) No correction required

  10. States has been already sought central assistance of around Rs 40,000 crore to combat drought like conditions.
    1) States had already sought
    2) States have already sought
    3) States have been already sought
    4) State has already sought
    5) No correction required
    Answer – 2)
    Explanation : States have already sought