Current Affairs PDF Sales

English Questions : Sentence Correction Set 105 (Phrase Replacement)

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction (Phrase Replacements), which is BASED ON IBPS EXAMS 2017 !!!

Phrase Replacement

  1. The rules don’t ALLOW WITH any exceptions.
    1) Allow in
    2) Allow for
    3) Allow of
    4) Aim at
    5) None of above correct.
    Answer : 3)
    Explanation: Allow of – Make possible, permit.

  2. I have no idea, but I’ll ASK ROUND at work and see if anyone can help.
    1) Ask out
    2) Ask in
    3) Ask after
    4) Ask around
    5) None of above correct.
    Answer : 4)
    Explanation: Ask around – Ask a number of people for information of help.

  3. She refused to BACK UP and was fired.
    1) Back down
    2) Back into
    3) Back out
    4) Back out of
    5) None of above correct.
    Answer : 1)
    Explanation: Back down – Retract or withdraw your position or proposal in an argument.

  4. The pilot BAILED IN when he saw that the engines had failed.
    1) Bail up
    2) Bail out
    3) Balls up
    4) Bang around
    5) None of above correct.
    Answer : 2)
    Explanation: Bail out – Jump out of a plane because it is going to crash.

  5. I BASHED the essay IN the night before I had to hand it in.
    1) Bash out
    2) Bawl out
    3) Bash up
    4) Bawl out
    5) None of above correct.
    Answer : 1)
    Explanation: Bash out – Write something quickly without much preparation.

  6. The banks have CLOSED ON a lot of branches in villages over the last few years.
    1) Close out
    2) Close in
    3) Close of
    4) Close down
    5) None of above correct.
    Answer : 4)
    Explanation: Close down – Close a shop, branch or business permanently.

  7. I was COUNTING ON their support and lost because they didn’t vote my way.
    1) Count off
    2) Count upon
    3) Count down
    4) Count for
    5) None of above correct.
    Answer : 2)
    Explanation: Count upon – Expect something to happen and base plans on it.

  8. When we saw what was happening, we all DIVED ON to help.
    1) Dive into
    2) Dive of
    3) Dive in
    4) Dish up
    5) None of above correct.
    Answer : 3)
    Explanation: Dive in – Start doing something, usually without planning.

  9. I DROPPED the papers ACROSS so she could read them before the meeting.
    1) Drop round
    2) Drop over
    3) Drop around
    4) Drop through
    5) None of above correct.
    Answer : 1)
    Explanation: Drop round – Deliver.

  10. I’d been having trouble with my laptop and it finally GAVE OVER at the weekend.
    1) Give in
    2) Give out
    3) Give in to
    4) Give of
    5) None of above correct.
    Answer : 2)
    Explanation: Give out – Stop working, through age or overuse.