Current Affairs PDF Sales

English Questions : Sentence Correction Set 104 (Phrase Replacement)

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction (Phrase Replacements), which is BASED ON IBPS EXAMS 2017 !!!

  1. Affect- usually used in the negative to show that something has had a negative effect, especially is it makes you feel bad.
    1) Allow of
    2) Allow for
    3) Agree with
    4) Aim at
    5) None of above correct.
    Answer : 3)
    Explanation: Agree with will be correct phrase of given meaning.

  2. Ask how someone is doing, especially professionally and in terms of health.
    1) Ask out
    2) Ask in
    3) Ask after
    4) Ask about
    5) None of above correct.
    Answer : 4)
    Explanation: Ask about will be correct phrase of given meaning.

  3. Retract or withdraw your position or proposal in an argument.
    1) Back down
    2) Back into
    3) Back out
    4) Back out of
    5) None of above correct.
    Answer : 1)
    Explanation: Back down will be correct phrase of given meaning.

  4. Stop supporting someone when they are in trouble.
    1) Bail up
    2) Bail out on
    3) Balls up
    4) Bang around
    5) None of above correct.
    Answer : 2)
    Explanation: Bail out on will be correct phrase of given meaning.

  5. Write something quickly without much preparation.
    1) Bash out
    2) Bawl out
    3) Bash up
    4) Bawl out
    5) None of above correct.
    Answer : 1)
    Explanation: Bash out will be correct phrase of given meaning.

  6. Accept that you are wrong and change your position.
    1) Close out
    2) Close in
    3) Close down
    4) Climb down
    5) None of above correct.
    Answer : 4)
    Explanation: Climb down will be correct phrase of given meaning.

  7. Include someone or something in a group, category, etc.
    1) Count off
    2) Count among
    3) Count down
    4) Count for
    5) None of above correct.
    Answer : 2)
    Explanation: Count among will be correct phrase of given meaning.

  8. Criticise, when you can’t take criticism in return.
    1) Dive into
    2) Dive in
    3) Dish out
    4) Dish up
    5) None of above correct.
    Answer : 3)
    Explanation: Dish out will be correct phrase of given meaning.

  9. Take something or someone to a place and leave it or them there.
    1) Drop off
    2) Drop over
    3) Drop round
    4) Drop through
    5) None of above correct.
    Answer : 1)
    Explanation: Drop off will be correct phrase of given meaning.

  10. Give an advantage to your opponent in a sport by making a mistake, playing badly, etc.
    1) Give in
    2) Give away
    3) Give in to
    4) Give of
    5) None of above correct.
    Answer : 2)
    Explanation: Give away will be correct phrase of given meaning.