Current Affairs PDF Sales

English Questions – Sentence Correction (Phrase Replacement) Set 92

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. I was late twice last week and my boss keeps HAVING ON about it.
    1) Have over
    2) Hating on
    3) Having against
    4) Harping in
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation: Harp on – Talk repeatedly about something.

  2. His rudeness yesterday FITS IN OF what I have always thought of his behavior.
    1) Fits into
    2) Fits out
    3) Fits in with
    4) Fizzle out
    5) No correction required.
    Answer – 3)
    Explanation: Fit in with – Occur or happen in a way that shows that plans or ideas have not changed.

  3. We were going to meet last night, but she BLEW me OFF at the last minute.
    1) Blow out
    2) Blow away
    3) Blow down
    4) Blow in
    5) No correction required.
    Answer – 5)
    Explanation: No correction required.
    Blow off – Not keep an appointment.

  4. Gas reserves were DRAWN UP in the recent cold spell.
    1) Draw even
    2) Drawn in
    3) Draw into
    4) Drawn down
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation: Draw down – To deplete by consumption or heavy spending.

  5. I CAME UPTO the book in a little second-hand bookshop in Dorset.
    1) Conjure up
    2) Came upon
    3) Conk out
    4) Contracts in
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation: Come upon – Find by chance.

  6. I couldn’t concentrate because they were CLOWNING ROUND all afternoon.
    1) Coasting along
    2) Clowning around
    3) Come about
    4) Coming across
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation: Clown around – Behave stupidly or waste time.

  7. The barman BUNDLED the drunk IN because he was annoying the other customers.
    1) Bundled up
    2) Burn down
    3) Bundled out
    4) Burned in
    5) No correction required.
    Answer – 3)
    Explanation:Bundle out – Expel.

  8. He didn’t want to discuss the details, but I managed to BRING him AROUND and he told me everything.
    1) Bring in
    2) Bring back
    3) Bring down
    4) Bring forth
    5) No correction required.
    Answer – 5)
    Explanation: No correction required.
    Bring around – Get someone talking about something.

  9. She was going to tell her boss exactly what she thought, but BOTTLED OFF in the end.
    1) Bottle up
    2) Bottled out
    3) Bounce into
    4) Bounce back
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation: Bottle out – Lack courage to do something.

  10. Yasini got BOGGED DOWN in his research and didn’t finish the project in time.
    1) Bog in
    2) Bog into
    3) Boil down
    4) Boil down to
    5) No correction required.
    Answer – 5)
    Explanation: No correction required.
    Bog down – Slow make progress.