Current Affairs PDF Sales

English Questions – Sentence Correction (Phrase Replacement) Set 80

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. The President called off the wealthy countries for financial aid after the floods destroyed much of the country’s agriculture.
    1) called of
    2) called in
    3) called up
    4) called on
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation: Call on – Ask for help.

  2. Guests have to check out off the hotel before midday
    1) Chew out
    2) check out of
    3) Check over
    4) check out of with
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation: Check out of – Settle up and pay before leaving a hotel.

  3. If I could chip on, there are a couple of issues I’d like to raise.
    1) chip of
    2) chip up
    3) chip at
    4) chip in
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation: Chip in – Contribute to a discussion.

  4. The opposition parties are trying to Clean off the voters they lost in the last election.
    1) claw back
    2) Clean of
    3) clag up
    4) Clam up
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation: Claw back – Retake possession with difficulty.

  5. He stared at the front, but got tired and dropped after as the race went on.
    1) Dropped with
    2) dropped back
    3) Dropped away
    4) Dropped by
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation: Drop back – Move towards the back of a group.

  6. The army fell back after losing the battle.
    1) Fall back on
    2) Fall off
    3) Fall behind
    4) Fall for
    5) No correction required.
    Answer – 5)
    Explanation: No correction required.
    Fall back – Retreat.

  7. He’s always getting on with me when I haven’t done anything wrong.
    1) getting on above
    2) getting on at
    3) getting on in
    4) getting on over
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation:  getting on it – Criticise unfairly.

  8. The recent government report fleshed over the draft proposals.
    1) fleshed out
    2) fleshed in
    3) fleshed at
    4) fleshed on
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation: flesh out – Add more details or information

  9. She didn’t get on till well after twelve o’clock because she’d been out for a few drinks with her mates.
    1) get receive
    2) get in
    3) get up
    4) get on
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation: get in – Arrive home.

  10. I spent the whole weekend clearing out the attic as it was full of papers and other junk.
    1) clearing up
    2) clearing of
    3) clearing on
    4) clearing in
    5) No correction required.
    Answer – 5)
    Explanation: No correction required.
    Clear out – Tidy up thoroughly and throw away unwanted stuff.