Current Affairs PDF Sales

English Questions – Sentence Correction (Phrase Replacement) Set 79

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. We now intend to Go around with the final stage of the project.
    1) Go about with
    2) Go ahead with
    3) Go after with
    4) Go along with
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation : ‘Go ahead with’ is the correct use. “Go ahead with” means “Proceed.”

  2. I’m getting too old for this I’m going to hang it on starting next month.
    1) Hang it up
    2) Hang up on
    3) Hang onto
    4) Hang out for
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation : ‘Hang it up’ is the correct use. “Hang it up” means “Retire, quit.”

  3. He was obsessed with computer games but the he grow out off them.
    1) Grew in
    2) Grew together
    3) Grew out of
    4) Grew on
    5) No correction required.
    Answer – 3)
    Explanation : ‘grew out of’ is the correct use. “grew out of” means “Lose interest as you grow older or become more mature.”

  4. There aren’t enough jobs to go around for the numbers of people graduating nowadays.
    1) Go round
    2) Go through
    3) Go together
    4) Go under
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation : ‘Go round’ is the correct use. “Go round” means “Be or have enough of something.”

  5. Our condolences go out of all the families who have lost people in this tragic accident.
    1) Go over off
    2) Go over in
    3) Go out with
    4) Go out to
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation : ‘Go out to’ is the correct use. “Go out to” means “Feel sympathy with someone.”

  6. He prefers to go it on rather then working with the team.
    1) Go on about
    2) Go off with
    3) Go it alone
    4) Go off down
    5) No correction required.
    Answer – 3)
    Explanation : ‘Go it alone’ is the correct use. “Go it alone” means “Do something without help”

  7. They’re going to go in with the Social Democrats.
    1) Go in with
    2) Go into
    3) Go it
    4) Go off
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation : ‘Go in with’ is the correct use. “Go in with” means “Form a union or alliance”

  8. The captain told the passengers to go down when the storm started.
    1) Go by
    2) Go below
    3) Go back
    4) Go away
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation : ‘Go below ’ is the correct use. “Go below ” means “Leave the top deck of a ship”

  9. He and I go out a long way- we were at school together.
    1) go with
    2) goes on
    3) go in
    4) Go back
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation : ‘Go back ’ is the correct use. “Go back” means “Have a long history.”

  10. There aren’t enough jobs to go through for the numbers of people graduating nowadays.
    1) Go after
    2) Go across
    3) Go about
    4) Go around
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation : ‘Go around ’ is the correct use. “Go around ” means “Be or have enough of something.”