Current Affairs PDF Sales

English Questions – Sentence Correction (Phrase Replacement) Set 76

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. The Prime Minister had to climb up over his tax proposals because there was so much opposition from the members of his own party.
    1) climb down
    2) climb on
    3) climb with
    4) climb at
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation : ‘climb down’ is the correct use. “climb down” means “Accept that you are wrong and change your position.”

  2. I spent the whole weekend Clear away the attic as it was full of papers and other junk.
    1) clear off
    2) clear out
    3) clear up
    4) clear on
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation : ‘clear out’ is the correct use. “clear out (clearing out)” means “Tidy up thoroughly and throw away
    unwanted stuff.”

  3. The banks have closed down a lot of branches in villages over the last few years.
    1) closed off
    2) close out
    3) close through
    4) close away
    5) No correction required.
    Answer – 5)
    Explanation : No correction required. “closed down” means “Close a shop, branch or business permanently.”

  4. If you get behind by mortgage payments, you might lose your home.
    1) clouded apart
    2) clouded in
    3) clouded away
    4) get behind with
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation : ‘Get behind with ’ is the correct use. “Get behind with ” means “Be late paying instalments for something”

  5. They’re finding it increasingly difficult to get through since their daughter was born.
    1) get down
    2) get by
    3) get by with
    4) get by on
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation : ‘get by’ is the correct use. “get by” means “Have just enough money to live on.”

  6. She came out with the answer when everyone was expecting it to remain unsolved.
    1) came out on
    2) came out in
    3) came out through
    4) came out along
    5) No correction required.
    Answer – 5)
    Explanation : No correction required. “come out with” means “Say something publicly and unexpectedly”

  7. When they had finished dinner, the children asked if they could get out.
    1) coming towards
    2) get down
    3) coming through
    4) coming by
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation : ‘get down ’ is the correct use. “get down ” means “Leave the table after eating.”

  8. News is coming within of a major accident on the M25, where freezing fog has been making driving conditions extremely dangerous.
    1) coming through
    2) coming around
    3) coming across
    4) coming over
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation : ‘ coming through’ is the correct use. “ coming through” means “Arrive (messages and information). ”

  9. I’ll be late home tonight because something’s come to at work has to be ready for tomorrow morning.
    1) come into
    2) come over
    3) come down
    4) come up
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation : ‘come up’ is the correct use. “come up” means “Appear.”

  10. Nobody could come up with a satisfactory explanation for the accident.
    1) came up about
    2) came up by
    3) came in to
    4) came with the
    5) No correction required.
    Answer – 5)
    Explanation : No correction required. “come up with” means “Think of a solution, excuse, etc.”