Current Affairs PDF Sales

English Questions – Sentence Correction (Phrase Replacement) 88

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. They had to account in all the money that had gone missing.
    1) account of
    2) account for
    3) account on
    4) account at
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation: Account for – To explain.

  2. The police were acting in a tip from an informer and caught the gang redhanded.
    1) acting on
    2) acting of
    3) acting off
    4) acting with
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation: Act on – To take action because of something like information received.

  3. The government should be made to answer for their failure to sort out the problem.
    1) answer of
    2) answer in
    3) answer with
    4) answer within
    5) No correction required.
    Answer – 5)
    Explanation: No correction required.
    Answer for – Be held responsible for a problem.

  4. I was late because he bailed me of on the phone and wouldn’t shut up.
    1) bailed up
    2) bailed of
    3) bailed down
    4) bailed off
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation: Bail up – Talk to someone and delay them.

  5. The government has started a campaign to stamp in drugs in schools.
    1) Stamp above
    2) Stamp over
    3) Stamp out
    4) Stamp of
    5) No correction required.
    Answer – 3)
    Explanation: Stamp out – Get rid of something.

  6. I bargained her under to half what she originally wanted.
    1) bargained over
    2) bargained above
    3) bargained of
    4) bargained down
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation: Bargain down – Persuade someone to drop the price of something they’re selling

  7. He keeps barging in and asking stupid questions when I’m trying to work.
    1) barging on
    2) barging of
    3) barging in
    4) barging at
    5) No correction required.
    Answer – 5)
    Explanation: No correction required.
    Barge in – Enter a place and interrupt.

  8. The next bus should be with in the next quarter of an hour or so.
    1) be along
    2) be within
    3) be aware
    4) be known
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation: Be along – Arrive.

  9. The sun was really beating under and we couldn’t stay outdoors.
    1) beating over
    2) beating above
    3) beating after
    4) beating down
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation: Beat down – Strong sunshine.

  10. He’s being very careful because he thinks the police are onto him.
    1) are into
    2) are upto
    3) are to
    4) are with
    5) No correction required.
    Answer – 5)
    Explanation: No correction required.
    Be onto – Pursue, be aware of someone’s true nature.