Current Affairs PDF Sales

English Questions – Sentence Correction 87

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. The magazine gives you tips on how to Frighten away your home cheaply.
    1) Front off
    2) Front for
    3) Frighten off
    4) Freshen up
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation: Freshen up – Quickly improve the appearance of something.

  2. I spent the whole weekend Clear away the attic as it was full of papers and other junk.
    1) clear off
    2) clear out
    3) clear up
    4) clear on
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation: ‘clear out’ is the correct use. “clear out (clearing out)” means “Tidy up thoroughly and throw away unwanted stuff.”

  3. A large number of ATM cards have never being used even once by the Jan Dhan account holders.
    1) never being used
    2) never will be used
    3) never been using
    4) never been used
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation: never been used
    ‘Being’ is used as a verb for continuous tense when the sentence is written in passive voice, but the sentence is not in continuous tense here, it is Present Perfect. So, replace being with ‘been’ and use 3rd form of verb – ‘used’. Hence the answer D.

  4. He prefers to go it on rather then working with the team.
    1) Go on about
    2) Go off with
    3) Go it alone
    4) Go off down
    5) No correction required.
    Answer – 3)
    Explanation: ‘Go it alone’ is the correct use. “Go it alone” means “Do something without help”

  5. He was obsessed with computer games but the he grow out off them.
    1) Grew in
    2) Grew together
    3) Grew out of
    4) Grew on
    5) No correction required.
    Answer – 3)
    Explanation: ‘grew out of’ is the correct use. “grew out of” means “Lose interest as you grow older or become more mature.”

  6. He’s always getting on with me when I haven’t done anything wrong.
    1) getting on above
    2) getting on at
    3) getting on in
    4) getting on over
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation: getting on it – Criticise unfairly.

  7. Guests have to check out off the hotel before midday
    1) Chew out
    2) check out of
    3) Check over
    4) check out of with
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation: Check out of – Settle up and pay before leaving a hotel.

  8. They’re not arriving until Thursday, which fits in with my schedule for the week.
    1) fit up
    2) Flag down
    3) Fit out with
    4) Fit into
    5) No correction required.
    Answer – 5)
    Explanation: No correction required.
    Fit in with – Be convenient or occur conveniently.

  9. If I could chip on, there are a couple of issues I’d like to raise.
    1) chip of
    2) chip up
    3) chip at
    4) chip in
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation: Chip in – Contribute to a discussion.

  10. The government hit out at the media for their negativity.
    1) hitting out
    2) hits in
    3) hit out in
    4) hit of at
    5) No correction required.
    Answer – 5)
    Explanation: Hit out at – Respond angrily to criticism.