Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 99

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample inPara-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. the Nepali Congress not providing adequate support to the government and the Madhesi parties refusing to budge from maximalist positions in the run-up to the move, it remains to be seen whether these amendments will pass.
B. Wth the CPN(Maoist-Centre)-led government in Nepal approving amendments to the Constitution that will be tabled in Parliament, a first step towards positive change has been made in addressing federal concerns.
C. A failure would mean the political battle to honour the commitments made in the interim Constitution in 2007, which followed a series of agitations seeking a federal democratic character to Naya Nepal, is lost to the status quoists.
D. The amendments include federal redrawing of boundaries that will allow for at least two Madhesi-dominated Terai provinces, substantial recognition of rights of naturalised citizens, especially women, and some degree of proportional representation in the Upper House.
E. But with the opposition Communist Party of Nepal (Unified-Marxist Leninist) refusing to countenance any change,
F. All these were major demands raised by Madhesi and other groups in agitations that lasted months and disrupted life.

  1. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) E
    5) C
    Answer – 2) B

  2. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement ?
    1) A
    2) F
    3) D
    4) B
    5) C
    Answer – 2) F

  3. Which of the following sentences should be the FOURTH after rearrangement ?
    1) B
    2) D
    3) A
    4) E
    5) C
    Answer – 4) E

  4. Which of the following sentences should be the FIFTH (LAST) after rearrangement ?
    1) C
    2) A
    3) D
    4) B
    5) E
    Answer – 1) C

  5. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) E
    Answer – 4) D

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. Will developing countries be left behind?
    B. For decades, vying for the world’s low-cost manufacturing business seemed to be the most promising way for low-income countries to climb the development ladder.
    C. Propelled by demand and outsourcing from advanced economies, emerging markets won a growing share of the soaring trade in goods; by 2014, they accounted for more than half of global trade flows.
    D. Global trade in goods rose from 13.8% of world GDP in 1985 ($2 trillion) to 26.6% of GDP ($16 trillion) in 2007.
    E. Globalization is entering a new era, defined not only by cross-border flows of goods and capital, but also, and increasingly, by flows of data and information.
    F. This shift would seem to favor the advanced economies, whose industries are at the frontier in employing digital technologies in their products and operations.

  6. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) E
    5) F
    Answer – 4) E

  7. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement ?
    1) A
    2) E
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 1) A

  8. Which of the following sentences should be the FIFTH after rearrangement ?
    1) B
    2) C
    3) A
    4) D
    5) F
    Answer – 4) D

  9. Which of the following sentences should be the FOURTH after rearrangement ?
    1) C
    2) A
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 4) B

  10. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) F
    Answer – 5) F