Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample inPara-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. “The wisdom of decision-making by an interlocking public is embedded in the notion that government ‘by the people’ means citizens have the duty to keep themselves informed,” they argue.
B. From being a student in a J-school to learning on the job, each of these strands brings in a set of specialised skills.
C. The roots of our learning draws from the assumption proposed by Walter Dean and Tom Rosenstiel for their “Journalism Essentials” section of the American Press Institute’s website.
D. However, this office has discovered a much more basic, yet profound, form of learning about this complex profession over the last five years.
E. There are multiple forms of learning in journalism.

  1. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) E
    5) C
    Answer – 4) E

  2. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement ?
    1) A
    2) E
    3) D
    4) B
    5) C
    Answer – 3) D

  3. Which of the following sentences should be the FOURTH after rearrangement ?
    1) B
    2) D
    3) A
    4) E
    5) C
    Answer – 5) C

  4. Which of the following sentences should be the FIFTH (LAST) after rearrangement ?
    1) C
    2) A
    3) D
    4) B
    5) E
    Answer – 2) A

  5. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) E
    Answer – 2) B

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. The dispute raises the question whether the U.S.
    B. New Delhi, on the other hand, is largely concerned about its own economic prosperity and security.
    C. India should not volunteer to take sides in this fight.
    D. will use WTO rules it helped create to constrain the Asian giant’s exporting capacity.
    E. The U.S. has assessed China’s economic and military competitiveness to be a long-term threat, and wants to limit its rise.
    F. At the World Trade Organisation (WTO), China has been fighting a protracted battle for receiving “market economy” status, which the U.S. is opposing on grounds of Beijing’s alleged dumping practices.

  6. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) E
    5) F
    Answer – 5) F

  7. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement ?
    1) A
    2) E
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 3) D

  8. Which of the following sentences should be the FIFTH after rearrangement ?
    1) B
    2) C
    3) A
    4) E
    5) F
    Answer – 4) E

  9. Which of the following sentences should be the FOURTH after rearrangement ?
    1) C
    2) A
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 1) C

  10. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) E
    Answer – 1) A

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here