Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 97

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample inPara-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Any political dispensation that is able to implement this will have the gratitude of people for at least a generation.
B. it could be the greatest single poverty reduction measure ever in the country.
C. It is this end goal which can give salience to the current demonetisation drive.
D. There is a strong case for it in India as the current system of price subsidies has not only led to economic distortions but also targeted beneficiaries are seldom reached.
E. using Aadhaar and the JAM trinity whose elements are already falling into place in order to prevent duplication and leaks,
F. If additionally generated revenue can be directly distributed to people across the country,

  1. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) E
    5) F
    Answer – 3) D

  2. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement ?
    1) A
    2) E
    3) D
    4) B
    5) C
    Answer – 2) E

  3. Which of the following sentences should be the FIFTH after rearrangement ?
    1) B
    2) D
    3) A
    4) E
    5) F
    Answer – 3) A

  4. Which of the following sentences should be the SIXTH (LAST) after rearrangement ?
    1) C
    2) A
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 1) C

  5. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) F
    Answer – 5) F

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. They show, however, that Prime Minister Narendra Modi is willing to take big political risks in pursuit of key goals.
    B. For the second time in four decades India has been subjected to shock treatment of overnight demonetisation of high value currency notes.
    C. These sweeping measures will also be disruptive as India’s large rural and informal economies are largely cash based.
    D. as part of a bold package of measures to combat counterfeit notes and black money held in form of cash.
    E. Bank notes of Rs 500 and Rs 1,000 denominations stopped being legal tender yesterday,

  6. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) E
    5) F
    Answer – 2) B

  7. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement ?
    1) A
    2) E
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 3) D

  8. Which of the following sentences should be the FIFTH after rearrangement ?
    1) B
    2) C
    3) A
    4) E
    5) F
    Answer – 3) A

  9. Which of the following sentences should be the FOURTH after rearrangement ?
    1) C
    2) A
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 1) C

  10. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) E
    Answer – 5) E