Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample inPara-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. And once words are corrupted, their meanings slowly corrupt themselves either through over use or misuse.
B. But in India we have chosen to enlarge the scope of this definition and blunt its edge, The important words are actually “those in power” and “bribery”.
C. Never has this been more obvious than in the case of the word “corruption” itself.
D. And most people in most parts of the world would endorse that.
E. The OED describes corruption (on my Blackberry) as “dishonest or fraudulent conduct by those in power, typically involving bribery”.
F. Politics has this curious habit of corrupting language.

  1. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) E
    5) F
    Answer – 5) F

  2. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement ?
    1) A
    2) E
    3) D
    4) B
    5) C
    Answer – 5) C

  3. Which of the following sentences should be the FIFTH after rearrangement ?
    1) B
    2) D
    3) A
    4) E
    5) F
    Answer – 2) D

  4. Which of the following sentences should be the SIXTH (LAST) after rearrangement ?
    1) C
    2) A
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 4) B

  5. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) F
    Answer – 1) A

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. This means it’s the responsibility of the State to ensure they pay proper taxes.
    B. The common man in India is not even remotely in power.
    C. Statistics are clear about that.
    D. I would not be very wrong if I said that the number of people in India who have the opportunity to be corrupt are few, very few, And we all know who they are.
    E. Over 40% of us are poor, among the poorest in the world.
    F. In fact, if I am not mistaken, the majority are government employees.
    G. Barely 2% of us have the wherewithal to pay income tax and mostly we are salaried people whose taxes are deducted at source.

  6. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) E
    5) F
    Answer – 2) B

  7. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement ?
    1) A
    2) E
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 2) E

  8. Which of the following sentences should be the FIFTH after rearrangement ?
    1) B
    2) C
    3) A
    4) E
    5) F
    Answer – 5) F

  9. Which of the following sentences should be the SIXTH after rearrangement ?
    1) C
    2) A
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 2) A

  10. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) F
    Answer – 3) C

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here