Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 95

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample inPara-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. “This could be used by government to retire a part of its debt held on the books of RBI,” said Shubhada Rao, chief economist, Yes Bank.
B. Economists say the Reserve Bank of India (RBI) could help the government settle a part of its debt bilaterally from the mop-up from demonetisation, without going to the market entirely.
C. “We estimate on the basis of a Rs 2 lakh crore worth of decline in liabilities, the interest expenses of the government would alone come down by Rs 16,000-17,000 crore.”
D. Since Rs 2-3 lakh crore of unaccounted money would not find its way back into the system, there would be a permanent reduction in currency notes issued by the RBI.
E. In absence of concomitant reduction in value of RBI assets, it would result in a revaluation gain for RBI mainly through ‘Rupee securities’ held on its books.
F. This could lead to a decline the value of its liabilities.

  1. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) E
    5) F
    Answer – 2) B

  2. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement ?
    1) A
    2) E
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 5) F

  3. Which of the following sentences should be the FIFTH after rearrangement ?
    1) B
    2) C
    3) A
    4) E
    5) F
    Answer – 3) A

  4. Which of the following sentences should be the SIXTH (LAST) after rearrangement ?
    1) C
    2) A
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 1) C

  5. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) F
    Answer – 4) D

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. The minister rejected calls for a joint parliamentary committee review of the decision.
    B. It also provided relief to the farm sector and households with weddings.
    C. He also said the Rs 1,000 note will not be reintroduced for now.
    D. The government tightened over-the-counter currency exchange rules for invalid Rs 500 and Rs 1,000 notes, cutting the amount by more than half to ensure that more people get cash.
    E. Finance Minister Arun Jaitley ruled out a rollback of demonetisation, as demanded by some political parties, saying the government will “stick to it”.

  6. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) E
    5) C
    Answer – 3) D

  7. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement ?
    1) A
    2) E
    3) D
    4) B
    5) E
    Answer – 2) E

  8. Which of the following sentences should be the FOURTH after rearrangement ?
    1) B
    2) C
    3) A
    4) E
    5) D
    Answer – 3) A

  9. Which of the following sentences should be the FIFTH (LAST) after rearrangement ?
    1) C
    2) A
    3) D
    4) B
    5) E
    Answer – 1) C

  10. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) E
    Answer – 2) B