Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 94

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample inPara-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. But he knew the critical issues in development programmes, whom to tap — a senior scientist, technician or professor.
B. He was able to synthesise the knowledge of hundreds of people to solve a single problem.
C. There is practically no other person who has successfully completed so many missions in such a short time.
D. He was not the kind of person to write a thesis or solve equations and things like that.
E. I will not classify Kalam as a pure scientist.
F. He had high respect for the professors and teaching staff at our leading science institutions and always used to tap their wisdom.

  1. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) E
    5) F
    Answer –4) E

  2. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement ?
    1) A
    2) E
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 5) F

  3. Which of the following sentences should be the FIFTH after rearrangement ?
    1) B
    2) C
    3) A
    4) E
    5) F
    Answer – 1) B

  4. Which of the following sentences should be the SIXTH (LAST) after rearrangement ?
    1) C
    2) A
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 1) C

  5. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) F
    Answer – 4) D

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. The obvious incentive then, for any country, is place a limited and costless proposal on the table.
    B. there are two counter pressures: from strong domestic constituencies for aggressive climate action;
    C. For each country to self-determine its natural contribution is a curious approach.
    D. Even if there was such a benchmark, whether contributions will be reviewed at the international level is an open question, and the subject of heated negotiation.
    E. and, more salient for India, international pressure through naming and shaming.
    F. Currently, there is no international benchmark of what counts as sufficient climate action.

  6. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) E
    5) F
    Answer – 3) C

  7. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
    1) A
    2) E
    3) D
    4) F
    5) C
    Answer – 4) F

  8. Which of the following sentences should be the FOURTH after rearrangement ?
    1) B
    2) C
    3) A
    4) G
    5) F
    Answer – 3) A

  9. Which of the following sentences should be the FIFTH after rearrangement ?
    1) D
    2) E
    3) A
    4) B
    5) F
    Answer – 4) B

  10. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) E
    Answer – 4) D