Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 93

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample inPara-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. The imperative therefore is to demand suitably high financial flows to both mitigate emissions and prepare communities to adapt to climate change.
B. The United Nations conference on climate change now under way in Marrakech, Morocco, has the ambitious task of drawing up the first steps on enhanced finance and technology transfer, which is vital to advance the Paris Agreement that entered into force on November 4.
C. Moreover, the Paris Agreement does not have a carbon budget system that gives weightage to the emerging economies taking their historical handicap into account.
D. But that goal is considered impossible even if sincere action is taken on all pledges made so far, necessitating a higher ambition.
E. Mitigating greenhouse gas emissions is central to the effort to contain the rise of the global average temperature in the current century to well below 2° Celsius since pre-industrial levels.
F. India’s negotiating positions at the ongoing Conference of the Parties 22 (CoP 22) must ensure that on both these aspects, the basic principle of equity and common but differentiated responsibilities laid down by the UN Framework Convention on Climate Change are upheld.

1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 2) B

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 5) E

3. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
1) F
2) A
3) D
4) C
5) B

Answer – 2) A

4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) F

Answer – 5) F

5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) F

Answer – 4) D

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. It was a life in which he fused pain and passion, blended the sacred with the profane.
B. “I was born like this, I had no choice.
C. Unlike other musicians, he didn’t fade away as he grew older, or when “he ached in the places where he used to play”.
D. The Canadian troubadour, who found inspiration in Greece and fame in the U.S., was a successful novelist and a poet before turning to lyrics “to slash your wrists by”, rendered almost conversationally in a brooding and arrestingly sensual bass.
E. Among the greatest of the singer-songwriters to emerge from the sixties, Cohen spoke of extreme passions in liturgical phrases and with biblical references.
F. I was born with the gift of a golden voice,” wrote Leonard Cohen in “Tower of Song”, suggesting he was sentenced to a life of imprisonment in music.

6. Which of the following sentence should be the FIRST after rearrangement?
1) B
2) C
3) D
4) E
5) A

Answer – 1) B

7. Which of the following sentence should be the SECOND after rearrangement?
1) B
2) C
3) F
4) E
5) A

Answer – 3) F

8. Which of the following sentence should be the THIRD after rearrangement?
1) A
2) C
3) D
4) E
5) F

Answer – 1) A

9. Which of the following sentence should be the FORTH after rearrangement?
1) B
2) C
3) E
4) A
5) F

Answer – 3) E

10. Which of the following sentence should be the FIFTH after rearrangement?
1) B
2) F
3) D
4) E
5) C

Answer – 3) D