Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 92

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. When my schoolmates asked, “What happened to your lip ?” I’d tell them that I’d tell them that I’d fallen as a baby and cut it on a piece of glass.
B. At a very young age, I knew Was different and I hated it.
C. They saw me as a little girl with a broken lip, crooked nose, lopsided teeth, and hollow and somewhat slurred speech
D. Somehow it seemed more acceptable to have suffered an accident than to have been born different.
E. Besides this physical appearance, I couldn’t even blow up a balloon without holding my nose, and when 1 bent to drink from a fountain, the water spilled out of my nose.
F. This was because I was born with a cleft palate, and when I started to go to school, my classmates, who were constantly teasing, made it clear to me how I must look to others.

1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 2) B

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) F

Answer – 3) C

3. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
1) F
2) E
3) D
4) C
5) B

Answer – 3) D

4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) F

Answer – 5) F

5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) E
5) F

Answer – 4) E

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. It hides a person’s identity by using shell companies in tax havens to transfer funds.
B.The largest amount of money in Swiss banks belongs to the British since they own the largest number of tax havens.
C. It is no surprise then that the Swiss government revealed that Indians hold only Rs.14,000 crore in Swiss banks.
D. The process of “layering” has been available for a long time.
E. The black wealth of most ‘experienced’ Indians would be parked there via shell companies in tax havens and hence not be counted as Indian money.
F. This is mostly legitimate money, of Indians, and in their own names.

6. Which of the following sentence should be the FIRST after rearrangement?
1) B
2) C
3) D
4) E
5) A

Answer – 3) D

7. Which of the following sentence should be the SECOND after rearrangement?
1) B
2) C
3) D
4) E
5) A

Answer – 5) A

8. Which of the following sentence should be the THIRD after rearrangement?
1) B
2) C
3) D
4) E
5) F

Answer – 2) C

9. Which of the following sentence should be the FORTH after rearrangement?
1) B
2) C
3) D
4) A
5) F

Answer – 5) F

10. Which of the following sentence should be the FIFTH after rearrangement?
1) B
2) F
3) D
4) E
5) C

Answer – 4) E

11. Which of the following sentence should be the SIX (LAST) after rearrangement?
1) B
2) C
3) F
4) E
5) D

Answer – 1) B