Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample inPara-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. When my schoolmates asked, “What happened to your lip ?” I’d tell them that I’d tell them that I’d fallen as a baby and cut it on a piece of glass.
B. At a very young age, I knew Was different and I hated it.
C. They saw me as a little girl with a broken lip, crooked nose, lopsided teeth, and hollow and somewhat slurred speech
D. Somehow it seemed more acceptable to have suffered an accident than to have been born different.
E. Besides this physical appearance, I couldn’t even blow up a balloon without holding my nose, and when 1 bent to drink from a fountain, the water spilled out of my nose.
F. This was because I was born with a cleft palate, and when I started to go to school, my classmates, who were constantly teasing, made it clear to me how I must look to others.

1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 2) B 

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) F

Answer – 3) C 

3. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
1) F
2) E
3) D
4) C
5) B

Answer – 3) D 

4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) F

Answer – 5) F

5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) E
5) F

Answer – 4) E 

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. However, the two batsmen are competitive and don’t like each other much.
B. Guess what happens? Yes, India loses.
C. They don’t want the other player to get the winning shot, As a result, whenever either batsman at the striker’s end wants to run between the wickets, his runner doesn’t co-operate and stays put.
D. Soon, the balls run out.
E. Imagine a nail-biting cricket match.
F. The two Indian batsmen on the crease have to score a few runs to ensure victory, Only a few balls remain.

6. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 5) E

7. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) D
4) F
5) E

Answer – 1)

8. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
1) F
2) E
3) D
4) C
5) B

Answer – 5)

9. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) F

Answer – 5)

10. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) E
5) D

Answer –  3) C 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here