Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. The government, on its part, has backtracked completely.
B. The best may be to let EPF be, as it is an important social security benefit in a country that offers genuine social security only to government employees.
C. The episode raises disturbing questions on the way the NDA government has functioned in this matter.
D. First, changes were carried out without thinking through how people’s lives would be affected.
Then, violence led to a withdrawal of the move.
E. There are better ways to deal with EPF.
F. Since February, government has taken a series of ill-conceived steps on changing the manner in which employees’ provident fund (EPF) operates.
G. Its denouement was seen on the roads of Bengaluru this week as anxious workers turned violent and public property was destroyed.

  1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) F
    5) E
    Answer – 4) F

  2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) F
    5) C
    Answer – 1) A

  3. Which of the following should be the LAST (SEVEN) sentence after rearrangement ?
    1) F
    2) E
    3) G
    4) C
    5) B
    Answer – 5) B

  4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
    1) A
    2) E
    3) G
    4) D
    5) F
    Answer – 3) G

  5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) F
    5) D
    Answer – 3) C

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. The recent announcement of Rs 11,300 crore for the Swachh Bharat Mission (SBM) in the 2016-17 budget reiterates this.
    B. While the high political attention to this neglected yet critical public health endeavour is welcome, SBM has so far still seemingly focussed on the number of toilets to be constructed.
    C. There is an urgent need to build greater momentum around a broader understanding of what will make India truly Swachh.
    D. Nearly 17 months have passed since Prime Minister Narendra Modi launched the Swachh Bharat Abhiyan on October 2, 2014.
    E. Riding on this momentum, the nation has seen an unprecedented discourse and policy on sanitation from vast media campaigns to the Swachh Bharat cess on services.
    F. Simple infrastructure creation will not single-handedly propel us towards the government’s target to make India Open Defecation Free (ODF) by 2019.

  6. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) E
    Answer – 4) D

  7. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) F
    5) C
    Answer – 5) C

  8. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
    1) F
    2) E
    3) D
    4) C
    5) B
    Answer – 1) F

  9. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
    1) A
    2) E
    3) C
    4) D
    5) F
    Answer – 2) E

  10. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) F
    5) D
    Answer – 2) B

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here