Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample inPara-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. However, it is vulnerable to deliberate abuse, accidental bungling, and occasional failures.
B. Stories of such anomalies are not rare in the criminal justice system of the United States.
C. In every nation the justice system strives to be perfect.
D. It does try to protect the innocent with adequate built-in checks and controls.
E. Thus it could cause unbearable pain and suffering to innocent people.
F. Nevertheless, some cases of innocent people accused of wrongdoing fall through the cracks, and end up on the wrong side of the law with life-altering implications for those concerned.

1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 3) C

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) D
4) F
5) E

Answer – 5) E

3. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
1) F
2) E
3) D
4) A
5) B

Answer – 1) F

4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) F

Answer – 1) A

5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) F
5) D

Answer – 2) B

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. In a bid to hedge its risk, the Centre proposed that there be an extra cess on ‘luxury’ goods equivalent to the difference in the current tax rate and the maximum GST rate of 26 per cent.
B. Essentially, this implies that the Centre will now bear all the risk of tax revenues under GST.
This has made the Centre very nervous.
C. If this is implemented, this would mean six different cess rates on nearly 40 different goods, ultimately leaving us with 10-12 different tax rates in the country.
D. It is important to remember that States lose their fiscal autonomy under the GST.
E. The GST Council guaranteed that States would be compensated for any shortfall in their tax revenues for a five-year period.
F. They will now have limited powers to raise their own revenues and will be entirely dependent on transfers from the Centre.

6. Which of the following would be the SIXTH (LAST) statement after rearrangement?
1) D
2) E
3) B
4) C
5) F

Answer – 4) C

7. Which of the following would be the FIFTH statement after rearrangement?
1) C
2) D
3) A
4) F
5) B

Answer – 3) A

8. Which of the following would be the FIRST statement after rearrangement?
1) A
2) D
3) F
4) C
5) E

Answer – 2) D

9. Which of the following would be the THIRD statement after rearrangement?
1) C
2) A
3) E
4) D
5) B

Answer – 3) E

10. Which of the following would be the FOURTH statement after rearrangement?
1) C
2) A
3) F
4) D
5) B

Answer – 5) B

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here