Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 88

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample inPara-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Most heartening is that India is now the 26th easiest place to get an electricity connection, up 25 places from last year.
B. That the Bank in its Doing Business 2017 report now ranks India 130 among 190 countries, just one notch higher than last year, is therefore likely to be taken as a signal of the snail’s pace of economic reform.
C. As proof of its commitment to economic renewal, the Narendra Modi government had set itself the target of breaking into the top 50 in the World Bank’s annual ranking of countries on ease of starting and operating a for-profit enterprise.
D. This too when competition is hotting up, Seventy-five per cent of the 283 reforms reported this year were carried out by the developing economies, and the world’s ten best improvers include Pakistan, Kazakhstan, Serbia, Kenya and Indonesia.
E. ” While it has left out labour regulations from this year’s index, the Bank acknowledges India’s gains in simplifying tax payments, trade procedures and contract enforcement (though it still ranks a low 172 on this front).
F. The report notes that the BJP-led government was elected in 2014 “on a platform of increasing job creation, mostly through encouraging investment in the manufacturing sector.

1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 3) C

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) D
4) F
5) E

Answer – 3) D

3. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
1) F
2) E
3) D
4) A
5) B

Answer – 4) A

4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) F

Answer – 2) B

5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) F
5) D

Answer – 4) F

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. It is all the more galling since the Reserve Bank of India and its top officials have been urging bankers for quite some time to accord urgent priority to cyber security.
B. While the actual number of complaints received so far, 641, and the sum of money that appears to have been fraudulently withdrawn, Rs.1.3 crore, are both small relative to the scale of the potential data theft, it is disconcerting that it has taken almost six months for the system to officially acknowledge the incidents and initiate steps to address them.
C. A private bank appears to have been a point of entry for the data criminals who, according to reports, may have infiltrated using malware at ATMs operated by a third-party payment services vendor.
D. The National Payments Corporation of India has been coordinating investigations into the incident, and a forensic audit is expected to reveal preliminary findings soon.
E. The data breach at 19 Indian banks that has led to more than 32 lakh debit cards being blocked or recalled is a wake-up call for the banking industry.
F. For the government and the banking regulator, much is at stake as the two have sought to move in concert to harness the digital revolution to advance socio-economic policy objectives.

6. Which of the following would be the SIXTH (LAST) statement after rearrangement?
1) D
2) E
3) B
4) C
5) F

Answer – 5) F

7. Which of the following would be the FIFTH statement after rearrangement?
1) C
2) D
3) A
4) F
5) B

Answer – 2) D

8. Which of the following would be the FIRST statement after rearrangement?
1) A
2) D
3) F
4) C
5) E

Answer – 5) E

9. Which of the following would be the THIRD statement after rearrangement?
(1) C
(2) A
(3) E
(4) D
(5) B

Answer – 2) A

10. Which of the following would be the FOURTH statement after rearrangement?
1) C
2) A
3) F
4) D
5) B

Answer – 1) C