Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 87

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample inPara-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. In this particular case FBI has asked Apple to help them crack into one particular phone, not develop a generic backdoor into Apple’s encryption.
B. The ongoing court battle between Apple and the FBI over breaking into an iPhone needs to be seen in light of today’s security climate.
C. This could help authorities unearth terror plots and save lives.
D. While Apple has cited intrusion of privacy, dangers of hacking and misuse by authorities to resist writing a software that would help the FBI unlock the iPhone used by Farook, it must also recognise the challenges posed by new age terrorists.
E. In these exceptional circumstances, a channel must be available for security agencies to access data on devices used by terrorists.
F. Groups like the Islamic State terror outfit extensively rely on digital communication technologies to carry out their nefarious designs.

1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 2) B

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) D
4) F
5) E

Answer – 4) F

3. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
1) A
2) E
3) D
4) C
5) B

Answer – 1) A

4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) F

Answer – 4) D

5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) E
5) D

Answer – (5) E

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Ambedkar became part of the Constituent Assembly,was assigned the task of preparing the first draft of the Constitution.
B. He then joined Nehru’s Cabinet as India’s first law minister, but quit later over the question of the Hindu Code Bill.
C. Authored by B R Ambedkar, States and Minorities is a memorandum that was submitted to the Constituent Assembly in 1947, detailing protective measures for Dalits in the new India.
D. At that point of time Ambedkar wasn’t sure he would be part of the Constitution making body.
E. As was the fashion in those times, Ambedkar favoured state socialism for India.
F. Much, however, changed in the years that followed.

6. Which of the following would be the SIXTH (LAST) statement after rearrangement?
(1) D
(2) E
(3) B
(4) C
(5) F

Answer – (3) B

7. Which of the following would be the FIFTH statement after rearrangement?
(1) C
(2) D
(3) A
(4) F
(5) B

Answer – (3) A

8. Which of the following would be the FIRST statement after rearrangement?
(1) A
(2) D
(3) F
(4) C
(5) E

Answer – (4) C

9. Which of the following would be the THIRD statement after rearrangement?
(1) C
(2) A
(3) E
(4) D
(5) B

Answer – (3) E

10. Which of the following would be the FOURTH statement after rearrangement?
(1) C
(2) A
(3) F
(4) D
(5) B

Answer – (3) F