Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample inPara-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Asean’s declaration and the recent announcement of another gigantic regional trade agreement among some Pacific Rim countries, the Trans-Pacific Partnership (TPP),
B. This declaration in Kuala Lumpur was made in the presence of Prime Minister Narendra Modi, who was there to attend the East Asia summit.
C. Asia’s most successful economic grouping, the 10-country Asean, announced this week that it would tighten economic integration and work towards being a “community”.
D. An agreement at WTO represents the best possible way forward for India.
E. are of interest to India as they will eventually have an economic impact at home. India needs to play its cards carefully.

  1. Which of the following would be the FIFTH statement after rearrangement?
    (1) C
    (2) D
    (3) A
    (4) E
    (5) B
    Answer – (2) D

  2. Which of the following would be the FIRST statement after rearrangement?
    (1) A
    (2) D
    (3) B
    (4) C
    (5) E
    Answer – (4) C

  3. Which of the following would be the THIRD statement after rearrangement?
    (1) A
    (2) C
    (3) E
    (4) D
    (5) B
    Answer – (1) A

  4. Which of the following would be the FOURTH statement after rearrangement?
    (1) C
    (2) B
    (3) A
    (4) D
    (5) E
    Answer – (5) E

  5. Which of the following would be the SECOND statement after rearrangement?
    (1) C
    (2) B
    (3) A
    (4) D
    (5) E
    Answer – (2) B

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. Else India will continue to be placed in no-win situations, on the outside looking in, as at present.
    B. Asean’s decision to tighten its integration should serve as a wake-up call to India’s policy makers.
    C. A reason why India’s challenges appear daunting when dealing with regional trade blocs is infirmity of the domestic economy.
    D. Negotiators are forced to be defensive on account of lack of competitiveness at home.
    E. The success of regional trade agreements where India is not a party should prod the Centre to quickly move forward with domestic economic reforms.

  6. Which of the following would be the FIFTH statement after rearrangement?
    (1) C
    (2) D
    (3) A
    (4) E
    (5) B
    Answer – (5) B

  7. Which of the following would be the FIRST statement after rearrangement?
    (1) A
    (2) D
    (3) B
    (4) C
    (5) E
    Answer – (4) C

  8. Which of the following would be the THIRD statement after rearrangement?
    (1) A
    (2) C
    (3) E
    (4) D
    (5) B
    Answer – (3) E

  9. Which of the following would be the FOURTH statement after rearrangement?
    (1) C
    (2) B
    (3) A
    (4) D
    (5) E
    Answer – (3) A

  10. Which of the following would be the SECOND statement after rearrangement?
    (1) C
    (2) B
    (3) A
    (4) D
    (5) E
    Answer – (4) D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here