Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample inPara-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .
A. many Indian MNCs with global footprints need linguists to help them in foreign land.
B. As the global market-place expands, the need of personnel who can communicate in foreign language will increase.
C. The pleasure of being able to communicate with people from another culture, and to understand their society is valuable experience.
D. Because of the level of interactions with foreign experts, translators are mandatory in many companies.
E. But learning a foreign language is fast becoming a necessary job skill in its own right.

  1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) E
    Answer – (3) C

  2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) F
    Answer – (1) A

  3. Which of the following should be the LAST (FIFTH) sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) E
    Answer – (2) B

  4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) F
    Answer – (4) D

  5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) E
    (5) D
    Answer – (4) E

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. It must be appreciated that there is an imperative need for such special legislations as the normal laws are not adequate to deal with the situation.
    B. An important issue which has come up in this context relates to the need for special legislation to cope with the situation.
    C. Any discussion on human rights is incomplete without reference to the security and terrorist threats facing the country.
    D. Several parts of the country have been rocked by violence, terrorism, secessionist movement and insurgency.
    E. It is necessary to underline that it will be wrong to treat all such violent movements as pure law and order problems.
    F. The Police as also the armed forces are facing an uphill task in containing these violent activities and maintaining peace and order.

  6. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
    (1) B
    (2) C
    (3) F
    (4) E
    (5) A
    Answer – (3) F

  7. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) E
    Answer – (4) D

  8. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) F
    Answer – (3) C

  9. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) C
    (3) D
    (4) E
    (5) B
    Answer – (4) E

  10. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) F
    Answer – (2) B

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here