Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 68

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Parajumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

A. It will be dedicated to optimising opportunities in the education industry for investors and educators alike, a worldwide awareness of the fact that Make in India has all its roots in its education aspects and that India would be the next international education magnate where bright futures await prospective students.
B. Make in India is one of the best campaigns that have emerged from India in the age of information.
C. This will also solve the problem of brain-drain.
D. It has established brand India as a contending player in the international sphere.
E. Thus, I have made it my personal goal to start a new Educate in India campaign on a global scale.
F. I thought, why not have a campaign that is dedicated to education?

  1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) E
    Answer – (2) B 

  2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) F
    Answer – (5) F

  3. Which of the following should be the SIXTH sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) F
    Answer –(3) C

  4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) E
    Answer – (4) D 

  5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) E
    (5) D
    Answer – (4) E

Explanation : The correct sequence is – EAFBDC

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Of the three names that had been mentioned in the press as constituting the shortlist, Urjit Patel’s was the one most likely to come to light.
B. I say the last not on grounds of the politics as much as the fact that he must agree with the new view of monetary policy legislated by Parliament in April 2016 whereby inflation targeting became the main objective of the RBI.
C. He was after all the head of the Expert Committee to Revise and Strengthen Monetary Policy that had recommended the transition in the first place.
D. First, he was already within the Bank, being one of its Deputy Governors.
E. But, above all, he also has the advantage of being on the same page as the current dispensation in Delhi.
F. So the Government of India has announced the name of the next Governor of the Reserve Bank of India, In a way, there was no great surprise.
G. Second, he has the academic pedigree by now considered de rigueur for top posts in the Indian government.

  1. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) E
    Answer – (1) A

  2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) E
    Answer – (4) D 

  3. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) G
    Answer – (5) G

  4. Which of the following should be the LAST (EIGHT) sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) E
    (5) G
    Answer – (3) C

  5. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) E
    (5) F
    Answer – (5) F

Explanation : The correct sequence is – BFGCEAD