Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 65

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Parajumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. A proposal to integrate the project with the school academic programme will be placed before the Education Minister shortly.
B. A cluster of five schools would be formed in each district with one school to be selected as the host school.
C. Eighteen students from the host school and eight students each from the other member schools would benefit from the programme thus taking the total number of beneficiaries across the State to 700 in the first year.
D. In a move aimed at imparting innovative spirit and encouraging creativity and entrepreneurship among students, the State-owned KITCO Ltd has proposed to launch a novel project,
E. KITCO claims this programme to be a first of its kind at school-level and targets to cover all government schools in three years.
F. Creativity and Innovation [email protected], in government schools across the State.

1. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
(1) B
(2) C
(3) D
(4) F
(5) A

Answer – (4) F

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – (1) A

3. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – (5) E

4. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) C
(3) D
(4) E
(5) B

Answer – (2) C

5. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) D
(4) E
(5) F

Answer – (3) D

Explanation : The correct sequence is : CEFADB

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Environmental and social awareness are essential ingredients of the course to enable students to evolve an innovative and creative design.
B. The smart city programme is a huge opportunity for innovative design of residences, shopping malls, universities, housing, hospitals, interior design and urban design.
C. With rapid growth and development, the government has announced plans to build a hundred smart cities.
D. Architects who want to work on the smart cities programme need a strong inter-disciplinary orientation, bringing together theory and practical experience.
E. This will require well-qualified architects.

6. Which of the following will be the Last sentence?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) F

Answer – (1) A

7. Which of the following will be the First sentence?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) F

Answer – (3) C

8. Which of the following will be the Third sentence?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) F

Answer – (2) B

9. Which of the following will be the Fourth sentence?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) F

Answer – (4) D

10. Which of the following will the Second sentence?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – (5) E

Explanation : The correct sequence is : ECADB