Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 51

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Markets regulators Sebi joined hands by banning any fresh futures market position in chana, the only commodity among pulses where such trading was allowed.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – A. 1
    Explanation : it should be “regulator” instead of “regulators”

  2. A government-constituted team of doctors on Saturday began its inquiry into the bacterial contemination at Sarojini Devi Eye Hospital which has threatened vision of 13 patients post-surgery.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer –  B. 2
    Explanation : The correct spelling is “contamination”

  3. The government on Wednesday approved the Model Shop &Establishment Act, which will permit Eating joints, movie theatres, malls, and local markets to remain open round the clock.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – E. 5
    Explanation : All correct

  4. The RBI may allow commercial banks to borrow money from its daily lending window by pledging top-rated corporate bonds as colateral, in addition to government securities.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – D. 4
    Explanation : The correct spelling is “collateral”

  5. The GIPSA, a body of non-life insurance public sector companies, decided on Saturday to invite expression of interest to select a partner for all TPA operations.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – C. 3
    Explanation : Replace “expression” with “expressions”

  6. The regulator would rate airports based on parameters such as cost efficiency, entry time, security clearance, check-in and boarding facility, among other services at airports.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – A. 1
    Explanation : replace “would” with “will”

  7. Private security agencies are governed by the Private Security Agencies Act, which will have to be amended to be able to neglectthe revised norms.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – D. 4
    Explanation : it should be “implement” instead of “neglect”
    Appropriate word is “implement”

  8. Insurance companies have raised the premium of hydropower plants across the country after last year’s flash floods in Uttarakhand that led to huge claims.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – B. 2
    Explanation : replace “of” with “for”

  9. Risk cover under Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojana or PMJJBY in short will be applicable only after the first 45 days of enrolment, according to a new directive.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – E. 5
    Explanation : All correct

  10. Despite growing strategic closeness, the U.S. and India have had several iritants in their relationshipon the trade front in recent months.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – C. 3
    Explanation :The correct spelling is “irritants”
    Irritants -Something that causes irritation and annoyance.