Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 60

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Parajumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .
A. “These are old rates and we have filed new rates with better yields and, hopefully, our new annuity products will be approved soon,” says Kshitij Jain, CEO, Exide Life Insurance.
B. For many investors, buying an annuity is a compulsory evil and when they retire at 60, investors in the New Pension Scheme have to put at least 40% of their corpus in an annuity.
C. Exide Life Insurance, for instance, is offering less than 5% on the annuity option that returns the corpus after the investor’s death.
D. If you opt for a sweep-in account, you could earn more by just keeping your money in the bank.
E. This is similar to the return offered by your savings bank on the balance in your account.

1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – (3) C

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) F

Answer – (4) D

3. Which of the following should be the LAST (FIFTH) sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – (2) B

4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – (5) E

5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) E
(5) D

Answer – (1) A

Explanation : CORRECT SEQUENCE – CEDAB

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.
A. In response to tenders of power companies seeking quotation for re-insurance, insurers have asked for double or triple the earlier rates for power projects,” a senior power ministry official said.
B. “Last year’s Uttarakhand tragedy has completely changed the risk perception of hydro power plants for insurance companies.
C. An official in National Insurance Co said it was forced to hike premium rates as insuring hydroelectric projects have become riskier.
D. Insurance companies have received huge damage claims from hydropower companies like NHPC and Jaiprakash Associates for power plants located in Uttarakhand after the floods, forcing them to revise the existing rates.
E.NHDC, has received exorbitant quotations from insurance companies for its 1000-Mw Indira Sagar project in Madhya Pradesh with the lowest bid around 200% higher than the last year.
F. Insurance contracts for most hydroelectric projects are renewed annually during the first quarter of a financial year.

6. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
(1) B
(2) F
(3) D
(4) E
(5) A

Answer – (2) F

7. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – (2) B

8. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) F

Answer – (1) A

9. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) F
(3) D
(4) C
(5) B

Answer – (4) C

10. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) E
(5) D

Answer – (5) D

Explanation : CORRECT SEQUENCE – DFBAEC