Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 59

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Parajumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Eluga Note sports a 16MP rear camera with triple LED flash and features a F1.9 aperture for better low light photography and a 6P Lens for ultra-fast auto focus.
B. Panasonic India on Monday launched its 5.5-inch Eluga Note at Rs. 13,290. Eluga Note comes with a full-HD IPS display with bright and low-power consuming LTPS display.
C. The front 5 MP camera features voice capture, smile shot and gesture based shot. The 4G VoLTE enabled phablet is backed by a 3000mAh battery unit.
D.It runs on Android Marshmallow 6.0 operating system with Panasonic FitHome user interface.
E. The phablet is powered by a 1.3GHz octacore processor and a 3GB RAM. It has 32GB internal memory that can be expanded up to 32GB.
F. “We are confident that ELUGA Note will enhance our market share as an emerging smartphones brand and further strengthen our position in the price band of Rs. 10,000-Rs. 15,000,” Pankaj Rana, business head, told reporters.

1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – (2) B

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) E
(5) F

Answer – (4) E

3. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – (3) C

4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) F

Answer – (5) F

5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) E
(5) D

Answer – (5) D

Explanation : CORRECT SEQUENCE- BFEDAC

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A.The Centre gave its ‘in-principle’ approval to set up the country’s 13th major port at Enayam, near Colachel in Tamil Nadu.
B. Currently, all of India’s trans-shipment traffic gets handled in Colombo, Singapore and other international ports due to which the Indian port industry loses out around Rs.1,500 crore revenues each year, the government said.
C. A special purpose vehicle will be formed for the development of port that will act as a major gateway container port for cargo and become a trans-shipment hub for East-West trade route, according to a statement from the Shipping Ministry.
D. “The SPV will develop the port infrastructure including dredging and reclamation, construction of breakwater, ensuring connectivity links etc,” according to the statement.
E.The new port at Enayam will also reduce the logistics cost for exporters and importers in south India who currently depend on trans-shipment in Colombo or other ports leading to additional port handling charges, it said.
F. The initial investment for the SPV will come from three major ports in Tamil Nadu — V. O. Chidambaranar Port Trust, Chennai Port Trust and Kamarajar Port Limited.

6. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
(1) B
(2) C
(3) D
(4) E
(5) A

Answer – (2) C

7. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
(1) F
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – (1) F

8. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) F

Answer – (2) B

9. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
(1) A
(2) C
(3) D
(4) E
(5) B

Answer – (3) D

10. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) F

Answer – (1) A

Explanation : CORRECT SEQUENCE- ACFBED