Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 56

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Parajumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

A. The excessive blue wavelength contributes to glare effects as a result of larger scattering in the human eye.
B. Compared with conventional street lighting, the blue-rich white LED street lighting is five times more disruptive to sleep cycle, the report said.
C.Excessive blue light emitted by light emitting diodes (LED) can adversely impact human health, according to a report recently released by the American Medical Association (AMA) Council. The report looked at LED street lighting on U.S. roadways.
D. Although more research is needed, evidence available suggests a long-term increase in the risk for cancer, diabetes, cardiovascular diseases and obesity caused by chronic sleep disruption due to exposure to blue light.
E. While LED lighting has several advantages, the excessive blue light it emits can be harmful.
F. Contrary to the popular notion that bright LED lighting increases road safety, the report says discomfort and disability glare caused by unshielded, bright LED lighting negatively impacts visual acuity, thus “decreasing safety and creating road hazards”.
G. The human eye perceives the large amount of blue light emitted by some LEDs as white. Blue light directly affects sleep by suppressing the production of the hormone melatonin, which mediates the sleep-wake cycle in humans.

1. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
(1) B
(2) C
(3) D
(4) E
(5) F

Answer – 4)
Explanation : E

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) G
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – 2)
Explanation : G

3. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) E
(3) C
(4) D
(5) B

Answer – 5)
Explanation : B

4. Which of the following should be the LAST (SEVENTH) sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) C
(3) F
(4) B
(5) E

Answer – 3)
Explanation : F

5. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – 3)
Explanation : C

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A.The headphones are stated to offer an impressive 24 hours of music playback, and we did notice that the battery held up remarkably well.
B.Some intelligent features, such as automatic pausing of playback when the headphones are removed from the ears, help prolong the battery life even if you forget to turn them off now and then.
C.The headphones handled a wide variety of music without any stumbles, with a decent soundstage that lets listeners pick out different instruments and balanced bass levels.
D.It doesn’t disturb the listening experience, but don’t expect to be cocooned in another dimension when in noisy environments.
E.The sound remains pretty neutral, so fans of bass-boosting hardware may remain unimpressed.
F.But if your playlist ranges from Soundgarden’s Black Hole Sun to folk music from Yorkshire, you have a handy companion in the BackBeat Pro. The noise-cancellation does work, but some external sound does creep in.

6. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
(1) B
(2) C
(3) D
(4) E
(5) F

Answer – 4)
Explanation : E

7. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) F
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – 2)
Explanation : F

8. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) F

Answer – 4)
Explanation : D

9. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
(1) B
(2) C
(3) D
(4) E
(5) F

Answer – 1)
Explanation : B

10. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – 3)
Explanation : C