Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 54

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Parajumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

A. For the PSBs, it was higher at 14.1 per cent.
B. The banking sector in India, dominated by state-owned banks or public-sector banks (PSBs), is ridden with multiple problems.
C. One that needs urgent attention is the high level of non-performing assets (NPAs) and restructured assets.
D. Tackling this has to be a priority because banks, which are gasping for breath today, will be expected to gallop tomorrow when the demand for credit picks up.
E. Stressed assets (NPAs plus loans that have been restructured) for scheduled commercial banks have steadily increased over the last five years to reach 11.3 per cent of total advances in September.

1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – 2)
Explanation : B

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – 5)
Explanation : E

3. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
(1) C
(2) E
(3) D
(4) A
(5) B

Answer – 3)
Explanation : D

4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – 3)
Explanation : C

5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) E
(5) D

Answer – 1)
Explanation : A

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Wages from earlier work had not been paid for over a year.
B. The response of the state administration to looming drought is disgracefully dismal and listless, lacking entirely in both urgency and compassion.
C. People showed us empty job cards; public works under the MGNREGA, the most effective instrument to prevent distress migration, were nowhere to be found.
D. It would have ensured the availability of half of each household’s monthly cereal requirements almost for free for more than 80 per cent of households.
E. Even more gravely, neither the Central nor the state government is serious about rolling out the National Food Security Act that should lawfully have commenced a year and a quarter ago.

6. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
(1) B
(2) C
(3) D
(4) E
(5) A

Answer – 1)
Explanation : B

7. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – 1)
Explanation : A

8. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – 5)
Explanation : E

9. Which of the following should be the LAST (FIVE) sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) C
(3) D
(4) E
(5) B

Answer – 3)
Explanation : D

10. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – 1)
Explanation : A