Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 50

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Parajumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. He spent days and weeks and months in his bed either eating something or sleeping.
B. He almost became inactive, The king became a potato couch and the people started to worry about the king.
C. Because, the king was too lazy and would not do anything other than eating and sleeping.
D. One day he realized that he couldn’t even move his body, unable to move his foot, He became very fat and his enemies made fun of him ‘fatty king’, ‘bulky king’ etc.
E. Once upon a time, there lived a generous and kind-hearted king.
F. But, the people weren’t happy with their king.

1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 5)
Explanation : E

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) D
4) C
5) E

Answer – 4)
Explanation : C.

3. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
1) F
2) E
3) D
4) C
5) B

Answer – 3)
Explanation : D

4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) A
2) F
3) C
4) D
5) E

Answer – 2)
Explanation : F

5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) E
5) D

Answer – 1)
Explanation : A

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. The stork happily accepted the invitation.
B. The day of the feast came, and the stork went to the fox’s house.
C. To her surprise and disappointment, the fox said that he could not make a big feast as promised, and just offered some soup, When he brought the soup out of the kitchen, the stork saw that it was in a shallow bowl!
D. One day the fox met a stork, He befriended the stork and acted like a very good friend. Soon, he invited the stork to have a feast with him.
E. Once upon a time, there lived a very cunning and mischievous fox.
F. He used to speak to other animals sweetly and gain their trust, before playing tricks on them.

6. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 5)
Explanation : E

7. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) D
4) F
5) E

Answer – 3)
Explanation : D

8. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
1) F
2) E
3) D
4) C
5) B

Answer – 4)
Explanation :

9. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) F
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 1)
Explanation : F

10. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) E
5) D

Answer – 1)
Explanation : A