Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 46

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample inParajumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. The third ‘rat-spotting’ in two weeks even forced the chairman down from his high altitude.
B. Ashwani Lohani hit the ground, and the roof, when his inspection of Delhi’s IG International airport revealed the several unsavoury practices which had turned the national carrier into a subsidiary of Rajasthan’s famous rat temple.
C. Staffers ate lunch on ramps and catering companies slopped muttar-buttar-paneer.
D. “An epicure dining at Crewe/ Found a rather large mouse in his stew./ Said the waiter, ‘Don’t shout/ And wave it about,/ Or the others will be wanting one too’.
E. ” Air India should take a cue from this limerick instead of scurrying down one more hole in disgrace.

1. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) B
2) C
3) D
4) E
5) A

Answer – 4) E

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) C
3) B
4) D
5) E

Answer – 1) A

3. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 2) B

4. Which of the following should be the LAST (FIVE) sentence after rearrangement ?
1) A
2) C
3) D
4) E
5) B

Answer – 2) C

5. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 4) D

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. The government, on its part, has backtracked completely.
B. The best may be to let EPF be, as it is an important social security benefit in a country that offers genuine social security only to government employees.
C. The episode raises disturbing questions on the way the NDA government has functioned in this matter.
D. First, changes were carried out without thinking through how people’s lives would be affected.
Then, violence led to a withdrawal of the move.
E. There are better ways to deal with EPF.
F. Since February, government has taken a series of ill-conceived steps on changing the manner in which employees’ provident fund (EPF) operates.
G. Its denouement was seen on the roads of Bengaluru this week as anxious workers turned violent and public property was destroyed.

6. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) F
5) E

Answer – 4) F

7. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) D
4) F
5) C

Answer – 1) A

8. Which of the following should be the LAST (SEVEN) sentence after rearrangement ?
1) F
2) E
3) G
4) C
5) B

Answer – 5) B

9. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) A
2) E
3) G
4) D
5) F

Answer – 3) G

10. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) F
5) D

Answer – 3) C