Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 43

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample inParajumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Big B got into trouble for singing India’s anthem too slowly before the match and swinging its flag too fast afterwards.
B. Guess he took it all in his stride because he was already crooning wisely way back in 1981, “Arre joh hai naam wala wahi toh badnaam hai”.
C. It was Earth Hour last Saturday.
D. And afterwards too both sets of fans took a long time to wind down for there was lots of chest-thumping and cursing to be done, by winning and losing sides respectively.
E. The world switched off its lights but India and Pakistan turned up their fires to watch THE match.

1. Which of the following would be the FIVE (LAST) statement after rearrangement?
(1) D
(2) E
(3) B
(4) C
(5) A

Answer – (3) B

2. Which of the following would be the FORTH statement after rearrangement?
(1) C
(2) D
(3) A
(4) E
(5) B

Answer – (3) A

3. Which of the following would be the FIRST statement after rearrangement?
(1) A
(2) D
(3) B
(4) C
(5) E

Answer – (4) C

4. Which of the following would be the THIRD statement after rearrangement?
(1) G
(2) A
(3) E
(4) D
(5) B

Answer – (4) D

5. Which of the following would be the SECOND statement after rearrangement?
(1) C
(2) A
(3) B
(4) D
(5) E

Answer – (5) E

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. At the moment, AIADMK led by chief minister J Jayalalithaa appears to be just ahead of their main rival, DMK.
B. Despite allegations of corruption and an inept performance during floods in December, Jayalalithaa’s implementation of carefully chosen welfare schemes may offset the negatives.
C. It’s just possible the fatigue factor may play a decisive role in Tamil Nadu assembly elections coming up in a couple of months.
D. That perhaps explains the extraordinary interest in alliance plans of DMDK and its leader Vijayakant, despite his unremarkable record as leader of opposition.
E. Power has been swapped for almost half a century between DMK and AIADMK, with little to differentiate the state’s two dominant parties in terms of ideology or policy positions.
F. DMDK and its clutch of smaller allies who have banded together as People’s Welfare Front (PWF) might hold the key to government formation in May, breaking Tamil Nadu’s bipolar political trend.

6. Which of the following would be the SIXTH (LAST) statement after rearrangement?
(1) D
(2) E
(3) B
(4) C
(5) F

Answer – (3) B

7. Which of the following would be the FIFTH statement after rearrangement?
(1) C
(2) D
(3) A
(4) F
(5) B

Answer – (3) A

8. Which of the following would be the FIRST statement after rearrangement?
(1) A
(2) D
(3) F
(4) C
(5) E

Answer – (4) C

9. Which of the following would be the THIRD statement after rearrangement?
(1) C
(2) A
(3) E
(4) D
(5) B

Answer – (3) E

10. Which of the following would be the FOURTH statement after rearrangement?
(1) C
(2) A
(3) F
(4) D
(5) B

Answer – (3) F