Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 42

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample inParajumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Hopefully, the next Parliament session will see India’s largest political parties cooperate more in matters of economic legislation where they are usually on the same page.
B. Countries which let politics trump economics get left behind, pun fully intended.
C. India will be better off if BJP and Congress can ring-fence economic policy from their political differences.
D. The current situation where economic policy is held hostage to political differences results in a loss of economic opportunities for the 10 million young people who enter the work force every year.
E. India’s young deserve better.

1. Which of the following would be the FIVE (LAST) statement after rearrangement?
(1) D
(2) E
(3) B
(4) C
(5) A

Answer – (3) B

2. Which of the following would be the FORTH statement after rearrangement?
(1) C
(2) D
(3) A
(4) E
(5) B

Answer – (3) A

3. Which of the following would be the FIRST statement after rearrangement?
(1) A
(2) D
(3) B
(4) C
(5) E

Answer – (4) C

4. Which of the following would be the THIRD statement after rearrangement?
(1) G
(2) A
(3) E
(4) D
(5) B

Answer – (3) E

5. Which of the following would be the SECOND statement after rearrangement?
(1) C
(2) A
(3) B
(4) D
(5) E

Answer – (4) D

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. If US today is a technology leader, it owes much to the conducive environment it provided immigrants, The same lesson holds true for India.
B. A hospitable environment has provided an economic boost to states and cities which have been welcoming.
C. The most important lesson Grove’s life story holds is that a society which champions openness is one which will attract the best talent.
D. In a world where countries are beginning to batten down the hatches, India has a lot to gain by being open to both ideas and people.
E. The infusion of talent will lead to positive spillovers for the entire society.
F. A narrow minded approach, on the other hand, is a precursor to economic and social decay.

6. Which of the following would be the SIXTH (LAST) statement after rearrangement?
(1) D
(2) E
(3) B
(4) C
(5) F

Answer – (1) D

7. Which of the following would be the FIFTH statement after rearrangement?
(1) C
(2) D
(3) A
(4) F
(5) B

Answer – (4) F

8. Which of the following would be the FIRST statement after rearrangement?
(1) A
(2) D
(3) F
(4) C
(5) E

Answer – (4) C

9. Which of the following would be the THIRD statement after rearrangement?
(1) C
(2) A
(3) E
(4) D
(5) B

Answer – (2) A

10. Which of the following would be the FOURTH statement after rearrangement?
(1) C
(2) A
(3) F
(4) D
(5) B

Answer – (5) B