Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 41

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Parajumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. His ODI chasing record is similarly exceptional and Kohli has more than taken on Sachin’s mantle.
B. His passionate bow to the original master in the stands on reaching 50 and his reverential post-match salute to Sachin about how he grew up watching him winning matches for India squares the circle.
C. His T20 average of 83.6 when India bat second and 109.6 in matches when they chase successfully is self-explanatory.
D. What also stood out at Eden was the crowd: passionate and knowledgeable but also respectful.
E. The victory at Eden underscores Kohli’s astonishing chasing record.

1. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) B
2) C
3) D
4) E
5) A

Answer – 2) C

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) C
3) B
4) D
5) E

Answer – 1) A

3. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 2) B

4. Which of the following should be the LAST (FIVE) sentence after rearrangement ?
1) A
2) C
3) D
4) E
5) B

Answer – 3) D

5. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 5) E

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Dhoni’s men still face an uphill battle after their surprise reverse to New Zealand in the opening game.
B. It also means that only teams with all-round strengths are likely to go far and Dhoni’s men must dig in deep.
C. The victory over Pakistan also keeps alive India’s hopes in the tournament.
D. Only the top two teams from each group will play the semi-finals and India must not only win the rest of their games but also keep an eye on run-rates and winning margins.
E. this has been a wildly fluctuating World Cup.
F. From the square-turners at Nagpur and Kolkata which made life hell for batsmen to the flat-track at Wankhede where England chased down South Africa’s 229,

6. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 3) C

7. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) D
4) F
5) E

Answer – 3) D

8. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
1) F
2) E
3) D
4) C
5) B

Answer – 5) B

9. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) F

Answer – 1) A

10. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) F
5) D

Answer – 4) F