Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 40

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample inParajumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. For example, one of the main functions of the floodplains is groundwater recharge.
B. The Yamuna is more likely to flood its banks.
C. Experts believe that the ecological damage may take years to repair.
D. Having now been flattened, the area’s recharge capacity could diminish considerably.
E. At the event site, the Yamuna floodplains have been flattened and vegetation removed.

1. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) B
2) C
3) D
4) E
5) A

Answer – 2) C

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) C
3) C
4) D
5) E

Answer – 1) A

3. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 4) D

4. Which of the following should be the LAST (FIVE) sentence after rearrangement ?
1) A
2) C
3) D
4) E
5) B

Answer – 5) B

5. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 5) E


II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. There’s a sense that the police exist only to secure government institutions and VIPs.
B. This has led to India being one of the most under-policed nations in the world.
C. In the 1960s and 1970s politicians used the slogan of ‘roti, kapada, makaan’ to rally voters.
D. Over the years that slogan morphed into the promise of ‘bijli, sadak, pani’.
E. While governments still strive to provide these basic necessities, one essential element of.
F. infrastructure noticeably missing from such holy trinities is basic security.

6. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 3) C

7. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) D
4) F
5) E

Answer – 5) E

8. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
1) F
2) E
3) D
4) C
5) B

Answer – 5) B

9. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) F

Answer – 4) D

10. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) F
5) D

Answer – 4) F