Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 38

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Parajumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. demands that were, however, not met due to the lack of a preparation period.
B. Surely 90 years is a long enough period for India to have changed, and we may want to rely on more recent data while developing our preferential policies.
C. including forward castes, backward castes, and SCs and STs, are included in this Census.
D. Just before 2001 and 2011 Censuses were conducted, there were vociferous demands for including data on caste in them,
E. The present phase in the planning cycle of the 2021 Census is the ideal time for ensuring that comprehensive data about caste and religion for all the groups,

1. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) B
2) C
3) D
4) E
5) A

Answer – (5) A

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) C
3) C
4) D
5) E

Answer – (5) E

3. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 3) C

4. Which of the following should be the LAST (FIVE) sentence after rearrangement ?
1) A
2) C
3) D
4) E
5) B

Answer – 5) B

5. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 4) D

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Farook, it must also recognise the challenges posed by new age terrorists.
B. In this particular case FBI has asked Apple to help them crack into one particular phone, not develop a generic backdoor into Apple’s encryption.
C. The ongoing court battle between Apple and the FBI over breaking into an iPhone needs to be seen in light of today’s security climate.
D. While Apple has cited intrusion of privacy, dangers of hacking and misuse by authorities to resist writing a software that would help the FBI unlock the iPhone used by E. Groups like the Islamic State terror outfit extensively rely on digital communication technologies to carry out their nefarious designs.
F. In these exceptional circumstances, a channel must be available for security agencies to access data on devices used by terrorists, This could help authorities unearth terror plots and save lives.

6. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 3) C

7. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) D
4) F
5) E

Answer – 1) A

8. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
1) F
2) E
3) D
4) C
5) B

Answer – 5) B

9. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) F

Answer – 4) D

10. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) E
5) D

Answer – 4) E

Answer –