Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 37

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Parajumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Existing plans cover hospitalisation, while a significant proportion of out of pocket expenses are on out-patient treatments and medicines.
B. Another key factor in the redesign should be inherent flexibility which will allow a national policy to dovetail existing state policies.
C. There are two important points which should serve as guideposts for the new national health insurance plan.
D. A redesign which seeks to cover these areas will provide benefits to everybody, For patients, it will ease the pressure of healthcare expenses.
E. This will also help government as there is evidence to suggest that the insured opt for costlier hospitalisation in the absence of out-patient cover.

1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – (3) C

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) D
(4) C
(5) E

Answer – (3) D

3. Which of the following should be the LAST (five) sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) E
(3) D
(4) C
(5) B

Answer – (5) B

4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – (1) A

5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) E
(5) D

Answer – (4) E

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Since 2008, central governments have tried to address the problem through a cashless national health insurance scheme, RSBY, for economically vulnerable people.
B. Indian governments have an abysmal record in providing healthcare.
C. A well designed health insurance scheme is a key component of a social safety net.
D. Among major economies, India has perhaps the most vulnerable population when it comes to dealing with health emergencies.
E. Around 58% of total healthcare expenditure is borne by patients directly, without insurance or reimbursements.
F. In a welcome move, health ministry plans improvements here by bundling RSBY with a few other schemes, and enhancing the extent of insurance cover.

6. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
(1) B
(2) C
(3) D
(4) E
(5) A

Answer – (3) D

7. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) F
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – (5) E

8. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – (1) A

9. Which of the following should be the LAST (SIX) sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) C
(3) D
(4) E
(5) B

Answer – (2) C

10. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) F
(4) D
(5) E

Answer – (2) B