Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 36

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Parajumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. and compensation to farmers deposited directly into their accounts within a week of the assessment — without their asking or even realising it.
B. The bottomline is that crop-damage assessment must be done within, at most, two weeks of the extreme weather event,
C. Nevertheless, at this stage, the government deserves compliments from farmers and farm analysts for focusing on the problems of rising risk in agriculture.
D. This would be the litmus test for the success of this scheme and the perfect Lohri/ Bihu/ Pongal gift to farmers.
E. Only then will the risks of farming be reduced, incentives for private investments in agriculture increased, and agricultural growth and farmers’ prosperity revived.
F. Will the government rise to the challenge? Only time will tell.

1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) F
(4) D
(5) E

Answer – (2) B

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) D
(4) F
(5) E

Answer – (3) D

3. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
(1) F
(2) E
(3) D
(4) C
(5) B

Answer – (4) C

4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) F

Answer – (1) A

5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) E
(5) D

Answer – (4) E

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Russia has its own place in our foreign policy, underpinned by elements our other relationships, even as they grow stronger for pragmatic reasons, lack to the same degree.
B. That India-Russia engagement since Narendra Modi assumed power has been fitful isn’t true.
C. Modi has met Vladimir Putin at the BRICS, G-20 and SCO summits.
D. India’s foreign policy has to respond to its rising stature and development needs.
E. A new balance has to be forged to ensure the optimal advancement of its interests.
F. The perception that the Modi government has moved Westwards, especially towards the US, and has neglected Russia, is misplaced.

6. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
(1) B
(2) C
(3) D
(4) E
(5) A

Answer – (4) E

7. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) F
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – (2) F

8. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – (1) A

9. Which of the following should be the LAST (SIX) sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) C
(3) D
(4) E
(5) B

Answer – (2) C

10. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) F
(4) D
(5) E

Answer – (4) D