Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 101

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample inPara-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. It is about a very deep understanding of the human mechanics – not only of the physical dimension but of all aspects of a human being.
B. It is a profound form of evolving a human being.
C. Another thing is to raise awareness that it is important that it is done precisely and correctly.
D. A lot of things are being planned for the International Day of Yoga.
E. Above all, we want to make the world understand that yoga is not an exercise system.
F. One thing is, we are looking at large-scale yoga programs in multiple locations.

  1. Which of the following sentence should be the FIRST after rearrangement?
    1) B
    2) C
    3) D
    4) E
    5) F
    Answer – 3) D

  2. Which of the following sentence should be the FORTH after rearrangement?
    1) B
    2) E
    3) A
    4) C
    5) F
    Answer – 2) E

  3. Which of the following sentence should be the THREE after rearrangement?
    1) B
    2) C
    3) A
    4) E
    5) F
    Answer – 2) C

  4. Which of the following sentence should be the TWO after rearrangement?
    1) B
    2) C
    3) A
    4) D
    5) F
    Answer – 5) F

  5. Which of the following sentence should be the FIFTH after rearrangement?
    1) B
    2) C
    3) A
    4) E
    5) F
    Answer – 1) B

  6. Which of the following sentence should be the SIX after rearrangement?
    1) B
    2) C
    3) A
    4) E
    5) F
    Answer – 3) A

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. Of the everyday activities of countless Indians who talk, post, upload or tweet what they see, hear, sense or think.
    B. Is to try to circumscribe and limit the fundamental right to freedom of speech and expression.
    C. Any attempt to prescribe licenses and qualifications for journalists will necessarily end up limiting what ordinary citizens can do
    D. What distinguishes journalists employed by a news organization and private individuals taking advantage of social media
    E. To propose licenses, qualifications and common entrance examinations for journalists, as Information and Broadcasting Minister did a few days ago
    F. Dissemination of information might be the business of some news organizations, but it is also an essential part
    G. And personal communication channels to disseminate information is not the nature of their work, but the public standing and credibility that they command

  7. Which of the following would be the SIXTH statement after rearrangement?
    1) D
    2) E
    3) B
    4) C
    5) G
    Answer – 5) G

  8. Which of the following would be the LAST statement after rearrangement?
    1) C
    2) G
    3) A
    4) E
    5) B
    Answer – 1) C

  9. Which of the following would be the FIRST statement after rearrangement?
    1) A
    2) D
    3) F
    4) C
    5) E
    Answer – 5) E

  10. Which of the following would be the THIRD statement after rearrangement?
    1) G
    2) F
    3) E
    4) A
    5) B
    Answer – 2) F

  11. Which of the following would be the FIFTH statement after rearrangement?
    1) C
    2) A
    3) F
    4) D
    5) E
    Answer – 4) D