Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 100

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample inPara-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Around this time 50 years ago, Ramesh was four years old and his father was battling his way out of a long injury layoff.
B. And this correspondent’s visit was to mentally re-enact one of the greatest moments of the senior Krishnan’s career.
C. Although it is a very busy day at work for both of them — they run a gas agency and demonetisation has’nt helped —they are extremely polite and calm.
D. There is an antique aura about the place, as if the whole environment was plucked out from somewhere in the past and then reinstated suddenly even as the world elsewhere moved at its normal pace.
E. What is more, once inside, there is an old world sense of camaraderie and peace as Ramanathan Krishnan and his son Ramesh step out to greet me.
F. And the black Ambassador parked outside the main entrance to the house, with a reedy thin driver standing hands folded in front of the garage which conceals from view a 1962 Merc, only enhances the illusion, although given the owner’s name and accomplishments, it might be a heritage monument sometime in the future.

  1. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) E
    5) C
    Answer – 3) D

  2. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement ?
    1) A
    2) E
    3) D
    4) B
    5) C
    Answer – 2) E

  3. Which of the following sentences should be the FOURTH after rearrangement ?
    1) B
    2) D
    3) A
    4) E
    5) C
    Answer – 5) C

  4. Which of the following sentences should be the FIFTH (LAST) after rearrangement ?
    1) C
    2) A
    3) D
    4) B
    5) E
    Answer – 4) B

  5. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) F
    5) E
    Answer – 4) F

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. The report points out that the first definitive report on State-level strength of the health workforce in India,
    B. published this year by the World Health Organisation, has very limited policy relevance as it is based on the 2001 Census.
    C. There are no plans so far to analyse the 2011 Census data by the government agencies.
    D. The SDG era offers an opportunity to improve India’s data systems.
    E. identifies gaps and makes four recommendations to improve tracking of health and nutrition targets.
    F. A recent report of the Observer Research Foundation (ORF), a leading think tank — “Tracking health and nutrition targets: four recommendations for India” —

  6. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) E
    5) F
    Answer – 3) D

  7. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement ?
    1) A
    2) E
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 2) E

  8. Which of the following sentences should be the FIFTH after rearrangement ?
    1) B
    2) E
    3) A
    4) D
    5) F
    Answer – 1) B

  9. Which of the following sentences should be the FOURTH after rearrangement ?
    1) C
    2) A
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 2) A

  10. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) F
    Answer – 5) F