Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set 148

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. A good Buddhist practitioner should be able to handle feelings of pain and despair or strong emotions like fear, anger and hate.
B. He should be able to use the practice of deep listening to restore communication and generate a feeling of joy and happiness whenever he wants to.
C. Everyone who is human has a spiritual dimension.
D. Without a spiritual dimension, it is difficult for us to solve difficulties.
E. If you have a good spiritual practice, you are no longer afraid, because you know how to deal with difficulties and can meet any situation with calm and peace.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 3.D

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.E
    4.C
    5.B
    Answer – 5.B

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 3.C

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.B
    3.D
    4.A
    5.C
    Answer – 1.E

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 4.A

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. In fact, the growth rate has declined for six straight quarters.
    B. However, focussing almost exclusively on demonetisation detracts attention from a series of missteps by the government that hurt the economy well before November 8, 2016.
    C. Job losses, farm distress, anaemic credit offtake, weak private investment and industrial activity, uneven export performance, food price inflation, and other indicators show an economy in trouble.
    D. Demonetisation will live in infamy as one of the worst economic initiatives in post-Independence India.
    E. However, it cannot explain slowing growth prior to demonetisation.
    F. Demonetisation can partially explain this malaise.
    G. In the first quarter of 2017-18, the economy grew by 5.7% after growing by only 6.1% in the previous quarter.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.B
    5.D
    Answer – 3.C

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.F
    5.D
    Answer – 5.D

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.F
    4.E
    5.D
    Answer – 3.F

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.B
    5.F
    Answer – 4.B

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.B
    3.D
    4.F
    5.G
    Answer – 5.G

    Correct sequence – 1
    A. Everyone who is human has a spiritual dimension.
    B. Without a spiritual dimension, it is difficult for us to solve difficulties.
    C. If you have a good spiritual practice, you are no longer afraid, because you know how to deal with difficulties and can meet any situation with calm and peace.
    D. A good Buddhist practitioner should be able to handle feelings of pain and despair or strong emotions like fear, anger and hate.
    E. He should be able to use the practice of deep listening to restore communication and generate a feeling of joy and happiness whenever he wants to.

    Correct sequence – 2
    A. Demonetisation will live in infamy as one of the worst economic initiatives in post-Independence India.
    B. However, focussing almost exclusively on demonetisation detracts attention from a series of missteps by the government that hurt the economy well before November 8, 2016.
    C. In the first quarter of 2017-18, the economy grew by 5.7% after growing by only 6.1% in the previous quarter.
    D. Job losses, farm distress, anaemic credit offtake, weak private investment and industrial activity, uneven export performance, food price inflation, and other indicators show an economy in trouble.
    E. Demonetisation can partially explain this malaise.
    F. However, it cannot explain slowing growth prior to demonetisation. In fact, the growth rate has declined for six straight quarters.
    G. In fact, the growth rate has declined for six straight quarters.