Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set 147

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. This is possible because flying is much more affordable today.
B. In contrast, 13 crore tickets were sold for AC coaches in Indian Railways.
C. It is not a luxury but a necessity for people who want to get to their destination in the shortest possible time.
D. Numbers tell the story, In 2016, around 10 crore passenger-trips were undertaken domestically, and another 5.5 crore passengers flew on international routes.
E. Flying is becoming more and more common in India.
F. This affordability will continue to drive demand.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 4.C

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.F
    4.C
    5.B
    Answer – 1.D

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 1.E

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.B
    3.D
    4.A
    5.C
    Answer – 4.A

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.A
    5.F
    Answer – 5.F

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. Thomas Edison invented electrical lights and poles and transformers and all of those things that allow us to just plug in a light bulb to the wall, and it works.
    B. But most countries don’t have this luxury.
    C. Off-grid light is a standard way to solve the access to electricity problem in many countries where there is simply no electrical grid as we know it.
    D. Almost no country in Africa, for example, has a fully developed grid, so they have to create electricity in other ways, What they use is a very basic solution, which is a kerosene-burning lamp.
    E. There are many problems with kerosene, and toxicity is just one problem. Then there are issues with the quality of light.
    F. But what I would say is the biggest problem is that kerosene is 3-4 times more expensive than electrical light, sometimes even more than that.
    G. It’s a yellowish kind of light, so if you’re trying to do homework, that’s not good for your eyes.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.B
    5.D
    Answer – 5.D

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.F
    5.D
    Answer – 1.C

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.F
    4.E
    5.D
    Answer – 4.E

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.G
    5.F
    Answer – 2.A

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.B
    3.D
    4.F
    5.G
    Answer – 2.B

    Correct Sequence – 1
    A. Flying is becoming more and more common in India.
    B. It is not a luxury but a necessity for people who want to get to their destination in the shortest possible time.
    C. This is possible because flying is much more affordable today.
    D. This affordability will continue to drive demand.
    E. Numbers tell the story, In 2016, around 10 crore passenger-trips were undertaken domestically, and another 5.5 crore passengers flew on international routes.
    F. In contrast, 13 crore tickets were sold for AC coaches in Indian Railways.

    Correct Sequence – 2
    A. Off-grid light is a standard way to solve the access to electricity problem in many countries where there is simply no electrical grid as we know it.
    B. Thomas Edison invented electrical lights and poles and transformers and all of those things that allow us to just plug in a light bulb to the wall, and it works.
    C. But most countries don’t have this luxury.
    D. Almost no country in Africa, for example, has a fully developed grid, so they have to create electricity in other ways, What they use is a very basic solution, which is a kerosene-burning lamp.
    E. There are many problems with kerosene, and toxicity is just one problem. Then there are issues with the quality of light.
    F. It’s a yellowish kind of light, so if you’re trying to do homework, that’s not good for your eyes.
    G. But what I would say is the biggest problem is that kerosene is 3-4 times more expensive than electrical light, sometimes even more than that.