Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set 146

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Do you feel exhausted and depressed all the time?
B. But for some reason – maybe because of a national phobia that exposure to the sun will darker our skins – this abundance of sunlight fails to give us our necessary dose of Vitamin D, and we need to take a dietary supplement to make up the shortfall.
C. The reason for your tiredness could be that you work long hours at your job.
And the reason for your depression could be that, like all of us, you’re daily exposed to news of murders, rapes and other dreadful things.
D. Apparently, a great majority of Indians – by some estimates as many as 90% of us – suffer from Vitamin D deficiency without even realising it.
E. But medical science has another reason for your fatigue and depression: you could be suffering from a chronic lack of Vitamin D, and you should immediately go and have yourself checked up for a lack of it.
F. This is strange, Because one of the major sources of Vitamin D is sunlight, of which we have no dearth in most parts of the country, through most times of the year.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 4.C

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.F
    4.C
    5.B
    Answer – 3.F

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 2.A

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.B
    3.D
    4.A
    5.C
    Answer – 1.E

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 2.D

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. There is a loneliness, a kind of vacuum in the child, and the child tries to fill up this emptiness with video games, movies, television, food, and perhaps, drugs.
    B. There is an enormous amount of suffering in young people, and this makes the work of teaching a lot more difficult.
    C. If we as teachers, along with our colleagues, are not happy, how can we expect children to be happy?
    D. We ourselves, as teachers, have difficulties, too.
    E. We know that children – the students of today – have a lot of suffering in them.
    F. As teachers, our mission is not just to transmit knowledge, but to help create a worthy, beautiful human race, in order to take care of our precious planet.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.B
    5.D
    Answer – 4.B

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.F
    5.D
    Answer – 4.F

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.F
    4.E
    5.D
    Answer – 5.D

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.B
    5.F
    Answer – 1.E

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.B
    3.D
    4.F
    5.C
    Answer – 1.A

    Correct Sequence – 1
    A. Do you feel exhausted and depressed all the time?
    B. The reason for your tiredness could be that you work long hours at your job.
    And the reason for your depression could be that, like all of us, you’re daily exposed to news of murders, rapes and other dreadful things.
    C. But medical science has another reason for your fatigue and depression: you could be suffering from a chronic lack of Vitamin D, and you should immediately go and have yourself checked up for a lack of it.
    D. Apparently, a great majority of Indians – by some estimates as many as 90% of us – suffer from Vitamin D deficiency without even realising it.
    E. This is strange, Because one of the major sources of Vitamin D is sunlight, of which we have no dearth in most parts of the country, through most times of the year.
    F. But for some reason – maybe because of a national phobia that exposure to the sun will darker our skins – this abundance of sunlight fails to give us our necessary dose of Vitamin D, and we need to take a dietary supplement to make up the shortfall.

    Correct Sequence – 2
    A. As teachers, our mission is not just to transmit knowledge, but to help create a worthy, beautiful human race, in order to take care of our precious planet.
    B. We know that children – the students of today – have a lot of suffering in them.
    C. There is a loneliness, a kind of vacuum in the child, and the child tries to fill up this emptiness with video games, movies, television, food, and perhaps, drugs.
    D. There is an enormous amount of suffering in young people, and this makes the work of teaching a lot more difficult.
    E. We ourselves, as teachers, have difficulties, too.
    F. If we as teachers, along with our colleagues, are not happy, how can we expect children to be happy?