English Questions – Para-jumbled Paragraph Set 145

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. But, as both India and Japan confront threats that are taking on a new and more dangerous edge, they are discovering the value of closer collaboration.
B. Significantly, the only foreign country that supported India categorically on this was Japan.
C. Crises, at two ends of Asia, have acted as accelerators in the India-Japan entente.
They do not quite bear comparison.
D. A few hundred men with earth moving machines confronting each other in Doklam, do not make your hair stand on end, the way a missile – designed to carry nuclear warheads – does while flying overhead.
E. In Doklam, China, which was content to patrol till the Jampheri ridge till recently, suddenly sought to consolidate itself in a region deemed crucial for India’s defence posture.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer & Explanation
    Answer – 3.D
  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.E
    4.C
    5.B
    Answer & Explanation
    Answer – 5.B
  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer & Explanation
    Answer – 3.C
  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.B
    3.D
    4.A
    5.C
    Answer & Explanation
    Answer – 4.A
  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer & Explanation
    Answer – 5.E

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. Japan has the explicit support of the US.
    B. A better understanding of decisions regarding use of vaccines is required at community, media and policymakers’ levels so that blame, if any, is laid at the right quarters.
    C. Yet, both the US and China appear paralysed as Kim Jong-un tests ever mightier bombs and missiles and makes no secret of the fact that any move to act against him could lead to massive destruction in Japan and South Korea.
    D. With doctors prescribing unnecessary vaccines to children and making hefty profits on this making news, it has been alleged that the Indian Academy of Pediatrics is being influenced by the vaccine industry to promote vaccines in an unethical manner.
    E. In Northeast Asia, the situation is much grimmer.
    F. Doctors and professional bodies have instead raised concerns that such ‘untrue’ stories make communities lose confidence in immunisation programmes, threatening the outbreak of vaccine preventable diseases.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.B
    5.D
    Answer & Explanation
    Answer – 1.E
  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.A
    5.D
    Answer & Explanation
    Answer – 5.D
  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.F
    4.E
    5.D
    Answer & Explanation
    Answer – 2.A
  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.B
    5.F
    Answer & Explanation
    Answer – 5.F
  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.B
    3.D
    4.F
    5.C
    Answer & Explanation
    Answer – 2.B
    Answer & Explanation
    Correct Sequence – 1
    A. Crises, at two ends of Asia, have acted as accelerators in the India-Japan entente.
    They do not quite bear comparison.
    B. A few hundred men with earth moving machines confronting each other in Doklam, do not make your hair stand on end, the way a missile – designed to carry nuclear warheads – does while flying overhead.
    C. But, as both India and Japan confront threats that are taking on a new and more dangerous edge, they are discovering the value of closer collaboration.
    D. In Doklam, China, which was content to patrol till the Jampheri ridge till recently, suddenly sought to consolidate itself in a region deemed crucial for India’s defence posture.
    E. Significantly, the only foreign country that supported India categorically on this was Japan.
    Answer & Explanation
    Correct Sequence – 2
    A. With doctors prescribing unnecessary vaccines to children and making hefty profits on this making news, it has been alleged that the Indian Academy of Pediatrics is being influenced by the vaccine industry to promote vaccines in an unethical manner.
    B. Doctors and professional bodies have instead raised concerns that such ‘untrue’ stories make communities lose confidence in immunisation programmes, threatening the outbreak of vaccine preventable diseases.
    C. A better understanding of decisions regarding use of vaccines is required at community, media and policymakers’ levels so that blame, if any, is laid at the right quarters.
    D. In Northeast Asia, the situation is much grimmer.
    E. Japan has the explicit support of the US.
    F. Yet, both the US and China appear paralysed as Kim Jong-un tests ever mightier bombs and missiles and makes no secret of the fact that any move to act against him could lead to massive destruction in Japan and South Korea.